FOTO. Pe lângă arhitecţi, şi unii cetăţeni; a apărut un nou „inamic” al trotuarelor albe din Timişoara: mizeria!

Noile trotuare amenajate în Timişoara, „şotron” – după cum le denumesc unii sau „tablă de şah” – după opinia altora, întâmpină o problemă mai mare decât opoziţia unor cetăţeni care nu sunt de acord cu aspectul lor şi a arhitecţilor care cred că sunt ilegale. Noua problemă apărută este mizeria care este deranjantă, ţinând cont că o parte dintre plăci sunt albe.

Cetăţenii au început deja să observe praful şi mizeria care s-au depus pe noile trotuare amenajate de Primărie cu mult tam-tam. Aceştia au început să posteze pe reţelele de socializare diferite poze, cu reproşurile de rigoare pentru administraţia Timişoarei.

„Ieri am ieşit să văd nebunia pusă în practică de domnul Robu. Calitatea lucrărilor este slabă, distanţe inegale între rosturi şi margini, plăcile albe sunt deja murdare şi pătate. Cum să pui plăci albe pe trotuar, doar nu o să meargă oameni în şosete. Dacă tot a dorit albe, ar trebui spălate, culoarea lor o să devină groaznică în şase luni. Nu ştiu dacă aţi observat, sunt puse bucăţi mici de lemn, acele bucăţi în doi ani o să putrezească. Cine la va schimba?”, sunt doar câteva dintre reproşurile adresate administraţiei timişorene de către cetăţeni.

Nicolae Robu spune în schimb că lucrările sunt în curs de desfăşurare, de aici şi mizeria apărută şi că vor fi spălate de câte ori va fi nevoie.

„Vom interveni de câte ori va fi nevoie. Ceea ce s-a întâmplat în perioada aceasta nu este relevant, pentru că s-a mai împrăştiat nisip care a fost lăsat să pătrundă şi nu au fost curăţate peste tot trotuarele. Pe de altă parte, nu a fost amenajat încă spaţiul verde adiacent trotuarelor, în multe locuri încă mai este pământ pe lângă. A mai şi plouat între timp, pământul s-a transformat la umezeală în mizerie care a afectat tot trotuarul, dar mai vizibile au fost părţile albe din trotuar. Vor arăta superb aceste trotuare şi vom avea grijă, din dovadă de respect faţă de oraş, faţă de noi înşine să arate foarte bine şi să fie şi curate.”, a afirmat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.