Nicolae Robu, despre lupta cu ambrozia: „Fac tot ce îmi stă în putință în acest sens”

Lichidarea ambroziei de pe domeniul public este pe agenda lui Nicolae Robu. Primarul promite utilizarea ierbicidului pentru înlăturarea buruienii.

Primarul Nicolae Robu promite că uciderea ambroziei cu ierbicid se va face în viitorul apropiat. Formele de combatere a plantei realizate până în prezent s-au limitat la cosirea și smulgerea buruienilor. „Ierbicidarea împotriva ambroziei va începe în curând! Deocamdată, au fost intervenții și ele vor continua, cu tehnologia mai clasică. S-a cosit ambrozia și ce a crescut pe lângă ea. Nu se va putea face peste tot, dar intervenția va continua și sper ca aceia care suferă de alergie să aibă o viața mai bună decât în anii anteriori. Fac tot ce îmi stă în putință în acest sens”, a declarat edilul.

La finalul săptămânii trecute, Primăria Timișoara a reamintit obligația proprietarilor de terenuri, administratorilor de drumuri publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și a bazinelor piscicole, precum și beneficiarilor lucrărilor de construcții să distrugă focarele de ambrozie. În caz contrat, amenzile pot ajunge și la 20.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Timișoara nu vrea ambrozie! Proprietarii și deținătorii de terenuri riscă amenzi dacă nu ucid buruiana