„Nu majorez prețul la gunoi!” Felix Borcean acuză Transal Urbis de management defectuos

Primarul municipiului Caransebeș răspunde dur managerului Transal Urbis și îl consideră vinovat pentru proasta gestionare a deșeurilor. Felix Borcean spune că nu este de acord cu majorarea tarifelor la gunoi.

Dacă ar fi fost un bun manager, Ovidiu Chimigeriu ar fi trebuit să știe cum să crească procentul de colectare selectivă, pentru că acum nu depășim 6 procente, spune Felix Borcean:

Nu are nimic de a face campania electorală cu majorarea tarifelor la gunoi. Așa se poate suspecta că primarul este zilnic în campanie electorală. Nu o să fiu de acord nici dacă voi fi în continuare primar cu mărirea tarifelor la gunoi. În primul rând există și alte căi de a iniția un proiect de hotărâre nu doar prin intermediul primarului, nu cred că dl. manager al Transal Urbis a uitat că are 10 consilieri liberali în Consiliul Local.”, spune Felix Borcean ca răspuns la declarațiile din Express de Banat ale managerului Ovidiu Chimigeriu.

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Chimigeriu, Transal Urbis: „Tarife mai mari și diferențiate în funcție de colectarea selectivă. Deja mergem pe pierderi!”

Eu consider că în momentul de față la Transal Urbis este un management defectuos. Dacă ar fi performanță s-ar putea scoate profit din gunoaie pentru că cel puțin din două surse este finanțat de Consiliul Local și Primăria Caransebeș. Mă refer la transportul în comun și la măturatul stradal care sunt subvenționate aproape în totalitate de către Consiliul Local. Lunar Primăria trimite către Tansal Urbis cca. 200.000 de lei, transport și măturat”, ne-a declarat edilul urbei.

Felix Borcean a mai adăugat că Transal Urbis ar trebui să întoarcă anual dividente și redevențe la bugetul local, dar în cei 4 ani de mandat nu a văzut niciun leu de la serviciul de salubritate. Ba mai mult Primăria plătește amenzi pentru incompetența conducerii Transal Urbis pe care a încercat să o schimbe cu ceva timp în urmă, însă directorul a intrat în concediu medical până când s-a restabilit majoritatea liberală în Consiliul Local pentru a-l susține.

Prin adresa înaintată de conducerea Transal către Primărie, Chimigeriu recunoaște un total redevențe neachitate, cu penalități de 62.000 de lei încă din anul 2016 din care s-au plătit doar 2000 de lei în cei patru ani ai mei de mandat. Dar suma cea mai mare este constituită din dividentele pe care Transal trebuie să le achite Primăriei care însumează 555.000 de lei, în condițiile în care Primăria este amendată de către Fondul pentru Mediu din cauza proastei reciclări a deșeurilor. Noi anul trecut trebuia să atingem un target de 40% deșeuri, dar am avut doar 5 %, iar anul acesta trebuie să creștem la 50% și dacă nu am schimbat nimic mă aștept la o amendă și mai mare”, ne-a mai adăugat edilul urbei.

Felix Borceam a institat pe colectarea selectivă, spunând că schimbarea pleacă de la cetățeni, de la oamenii de rând, care trebuie să înțeleagă că se pierd bani, parctic din banii lor.

„Pentru tot ceea ce noi nu reciclăm și trimitem către deponee trebuie să plătim de la bugetul local câte 100 de lei pe tonă, astfel că așa cum am specificat Fondul de Mediu ne-a calculat 125.000 de lei pentru 2019”, a mai spune Felix Borcean care încurajează cetățenii să recicleze.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/