Ovidiu Chimigeriu, Transal Urbis: „Tarife mai mari și diferențiate în funcție de colectarea selectivă. Deja mergem pe pierderi!”

Transal Urbis propune tarife diferențiate populației! Selectezi inteligent – beneficiezi de tarife mai mici. Cu toate astea, propunerea este refuzată a fi introdusă pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local de către executivul Primăriei Caransebeș.

Transal Urbis a realizat un contract de depozitare a gunoiului cu firma FCC Environment Arad, compania care a construit și operează primul depozit conform din România, depozit care funcționează la cel mai înalt nivel impus de Uniunea Europeană. Contractul cu deponeul din Drobeta-Turnu Severin s-a închis din motive tehnice o perioadă de timp, astfel că managerul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, a fost nevoit să găsească soluții pentru transportul deșeurilor la un alt deponeu.

Am reușit să încheiem un contract cu deponeul din Arad, cu acordul Primăriei Arad, în momentul de față ducem la firma FCC Environment, dar suntem în discuții și cu alți operatori tot din zona Arad vizavi de costuri. Cheltuielile, după cum bine știți au scăzut de vreo doi ani de zile pentru că noi am achiziționat autoutilitara nostră cu care transportăm, este de fapt un utilaj multifuncțional, mai avem costuri privind cheltuielile de reparații, apoi de carburant și pentru salariile a doi șoferi. Când avem stoc de marfă, camionul poate să facă două curse pe zi pentru că acest deponeu e deschis de la șase dimineața până la zece seara.”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu.

Managerul Transal Urbis spune că, deși au scăzut costurile legate de transportul gunoiului la Arad, sunt alte cheltuieli care duc bugetul serviciului de salubritate pe minus lună de lună:

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

De la 1 ianuarie 2020 s-a revenit la forma inițială de 80 lei pe tona de deșeu depozitat fără TVA, acea taxă de mediu. Sunt costuri foarte mari față de veniturile pe care le avem în momentul de față. În prezent 75-80 % din personal lucrează cu salariul minim pe economie, iar conform contactului colectiv de muncă se adaugă unele sporuri specifice muncii. Costurile sunt foarte mari, am cerut o ajustare a tarifului la Consiliul Local. Pe lângă această ajustare a tarifului am cerut Primăriei Municipiului Caransebeș, fără un răspuns la vreo adresă din cele trei depuse, conform Ordonanței 74, tarife diferențiate la colectarea selectivă, e lege dar la Primăria Caransebeș, din păcate nu se respectă.”, a menționat Ovidiu Chimigeriu.

Managerul Transal Urbis spune că trebuie un act adițional la contractul de delegare de gestiune cu Primăria Caransebeș, pe partea de salubrizare, în care să fie cuprinse tarifele diferențiate, pentru ca mai apoi societatea să poată percepe tarifele de la populație în funcție de selectarea gunoiului.

La ora actuală pierderile sunt de 60.000 de lei lunar. Domnul primar mi-a spus că vine campania electorală și că el nu o să majoreze niciun tarif cu câteva luni înainte. Vreau să menționez că societatea Transal Urbis percepe 10,5 lei de persoană pe lună tariful, iar după cum bine știți la Reșița tariful este de 16,96 lei de persoană.”, a mai adăugat Ovidiu Chimigeriu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/