„Nu m-a înjurat nimeni ca la Reşiţa!”

Prestaţia foarte slabă a Metalului în prima repriză a meciului cu Gloria Bistriţa l-a băgat în gura mai multor spectatori pe antrenorul Marian Pană.

Victoria rosso-nerilor din Bănie nu a adus pe Stadionul „Mircea Chivu” la întâlnirea cu Gloria numărul de spectatori aşteptat, iar cei care au venit şi-au pierdut repede răbdarea. După un prim sfert de oră foarte slab, în care Metalul a jucat şters, bistriţenii fiind mereu primii la minge, lumea a început să fluiere jocul elevilor lui Pană şi unii chiar să-l înjure pe tehnician. Apostrofările, huiduielile şi injuriile s-au intensificat odată ce oaspeţii au început să înscrie în poarta lui Zimmermann, dar s-au transformat în aplauze şi încurajări după pauză, când Metalul a revenit în joc şi a egalat. Eliminând injuriile la adresa antrenorului, reacţia spectatorilor din unele momente ale meciului poate părea justificată dacă ţinem cont de atitudinea fotbaliştilor din prima repriză. Marian Pană a pus evoluţia slabă din primele 45 de minute pe seama presiunii care ar apăsa pe umerii jucătorilor săi, în ciuda faptului că nimeni nu ar avea ce să le reproşeze dacă nu promovează în Liga I.

Marian Pană a evitat un conflict cu spectatorii, dar le-a răspuns la finele meciului, la conferinţa de presă. „Îmi pare foarte rău de reacţia publicului. Încă de la începutul meciului câţiva spectatori m-au înjurat. Îmi pare rău că oamenii de lângă ei nu au luat atitudine. Echipa şi schimbările pe care le-am făcut le-au arătat că ştim şi noi ceva fotbal, dar e păcat să intri în play-off, să ai şanse la promovare, să baţi la Craiova şi câţiva oameni să te înjure din primul minut. Eu am experienţa necesară să nu jignesc pe nimeni, să trec peste aceste lucruri, dar mi se par anormale. Ştiu foarte bine că am jucători la echipă care nu joacă şi au prieteni, îi înţeleg. M-a abordat şi tatăl unui jucător să-mi spună că fiul lui e mai bun decât unul care joacă. Îl înţeleg, şi eu am copii, dar cred că trebuie să ne analizăm în primul rând pe noi şi pe urmă să dăm verdicte despre alţii”, a declarat Pană, vizibil afectat de tratamentul la care a fost supus de spectatori.

 

„Probabil aşa e la fotbal sau aşa e la Reşiţa. Nu m-a înjurat nimeni până acum ca la Reşiţa!”. Marian Pană, antrenor Metalul Reşiţa 

banner 970 x 250