Caransebeşul a revenit în elita voleiului masculin românesc!

Gugulanii au câştigat clar meciul decisiv cu Universitatea Timişoara şi au promovat în Divizia A1, după o absenţă de 30 de ani.

Banatul Caransebeş a confirmat pronosticurile şi a realizat o performanţă senzaţională într-un timp foarte scurt. Primarul Marcel Vela a condiţionat implicarea totală a administraţiei locale la echipa de volei a oraşului de accederea în primul eşalon, iar preşedintele Stepanescu, antrenorul Craia şi elevii lui nu au dezamăgit.

Calificaţi de pe primul loc la turneul de promovare în Divizia A1, care a avut loc la sfârşitul săptămânii la Caransebeş, gugulanii au debutat în forţă, cu o victorie categorică, 3-1, cu Steaua Bucureşti. Nu au mai fost la fel de inspiraţi şi de siguri în execuţii în ziua a doua, când au cedat în faţa Tricolorului Ploieşti, şi astfel suspansul s-a păstrat până în ultima zi a turneului. În primul meci al zilei, Steaua a trecut cu 3-0 de Tricolorul şi a fost prima echipă care şi-a asigurat prezenţa în sezonul următor al Diviziei A1. Cu Cătălin Lelea pe bancă după accidentarea groaznică suferită sâmbătă, cu primarul Vela corobât de la oficială mai aproape de echipă, cu o galerie formată din susţinători de la Caransebeş, Reşiţa şi Oţelu Roşu şi, în general, încurajaţi de un public fantastic, gugulanii au dominat disputa de la fileu cu studenţii timişoreni, deşi la un moment dat au dat unele emoţii. Banatul a câştigat primul set, dar l-a pierdut pe cel secund, iar cel de-al treilea a fost foarte echilibrat. S-a încheiat însă cu avantaj pentru caransebeşeni, care s-au descătuşat în setul patru şi s-au impus fără probleme. Banatul Caransebeş a obţinut astfel promovarea în Divizia A1 şi a declanşat o bucurie fără margini pe suprafaţa de joc şi în tribune.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644223023378″]

Le-au dublat primele!
La primul meci din toamnă le-am spus băieților: „Trebuie să promovăm! Și vrem, și putem!” Astăzi s-a împlinit un vis de… 30 de ani. Nu este ușor ca un oraș de 30 de mii de locuitori să elimine două orașe de 300 de mii de locuitori fiecare. Felicitări băieților și publicului, deopotrivă merituoși în acest turneu!”, a afirmat primarul Marcel Vela. Tocmai pentru că performanţa voleibaliştilor caransebeşeni este uriaşă, edilul-şef a anunţat dublarea primelor pe care le va acorda municipalitatea. Această hotărâre nu a trecut prin Consiliul Local, dar Vela este convins că toţi aleşii vor fi de acord, aşa cum au fost şi atunci când li s-a propus acordarea unui sprijin substanţial acestei echipe care a răsplătit eforturile tuturor şi a scris istorie pentru Caransebeş. Mai mult decât atât, edilul-şef a vorbit despre jucători de valoare care vor întări echipa şi despre prezenţa Caransebeşului în cupele europene.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644637475724″]

Au realizat această performanţă deosebită profesorul Pavel Craia şi jucătorii: Raul Oprișor, Andrei Achimescu, Emil Lung, Ștefan Someșan, Cătălin Lelea, Sebastian Szilaghi, Florin Balica, Eduard Niță, Dominic Filip, Alexandru Trică, Arin Ciucă, Sergio Diaconescu şi Liviu Murgoi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644637462404″]