Nu e loc de șampanie! Ședință de final de an cu sumar încărcat pentru consilierii lugojeni

Consiliul Local al municipiului Lugoj se întrunește în ultima ședință ordinară pe anul 2020 în data de 28 decembrie, de la ora 12.00, în „Sala roșie” a Cinematografului „Bela Lugosi”. Ședința are un sumar încărcat, pe ordinea de zi fiind nu mai puțin de 20 de puncte propuse spre dezbatere și aprobare.

Dintre acestea, le reținem pe cele mai importante. În primul rând, este vorba despre rectificarea bugetului local cu sumele primite din fondul de rezervă al Guvernului pentru echilibrarea bugetelor locale, la secțiunea de funcționare. După cum am anunțat, sumele vor fi direcționate pentru deszăpezire și pentru spital.

Alte puncte de pe ordinea de zi sunt: aprobarea utilizării excedentului bugetar al anului 2020 și desemnarea a doi consilieri locali în comisia de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al Unității Administrativ-Teritoriale Lugoj.

Urmează aprobarea unor organigrame și a statului de funcțiuni pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Lugoj, Serviciul de sere și zone verzi și Clubul Sportiv Municipal Lugoj.

Mai sunt prevăzute: aprobarea acordării normei de hrană pentru personalul în activitate al Poliției Locale Lugoj; aprobarea programului de îmbunătățire a eficienței energetice a municipiului Lugoj și retragerea dreptului de folosință gratuită a Societății „Meridian 22” asupra unor bunuri. Bunurile respective, printre care o autouitilitară, un compactor, motopompe, încărcător frontal, pompă submersibilă etc. vor rămâne în custodia „Meridian 22” SA Lugoj. Tot la capitolul „Meridian 22”, va fi aprobat bilanțul contabil al societății.

1000x200 dacus 02

Pe ordinea de zi se mai află stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2021, stabilirea tarifelor minime de închiriere pentru spațiile cu altă destinație decât locuințe și terenuri pe anul 2021, stabilirea tarifelor minime de concesionare a terenurilor pe anul 2021 și majorarea cu 300% în anul 2021 a impozitului pentru terenul neîngrijit situat pe str. Făgetului, la nr. 84 și aflat în proprietatea SC D’AR-TEX SRL.

Se va mai supune la vot aprobarea prelungirii termenului de valabilitate al Planului de Urbanism General al Municipiului Lugoj.

La acestea se adaugă, ca de obicei, probleme ale comisiilor de specialitate și capitolul Diverse.

publicitate si promovare online banner maxagro