Noutate în mediul universitar: mobilități virtuale în locul celor fizice pentru studenții de la Vest

Studenții Universității de Vest din Timișoara se vor bucura, din semestrul al doilea al acestui an universitar, de schimb de experiență educațională și culturală cu alte țări prin… mobilități virtuale, în locul celor fizice. Soluția abordată în contextul pandemiei este posibilă datorită alianței europene UNITA din care face parte și Universitatea de Vest din Timişoara.

Din alianță fac parte șase centre universitare din statele europene care fac parte din familia limbilor romanice, ale căror comunităţi însumează peste 165.000 de studenți: Università degli studi di Torino (Italia), Université de Pau et des Pays de l’Adour (Franța), Université Savoie Mont Blanc (Franța), Universidad de Zaragoza (Spania) şi Universida de Beira Interior (Portugalia).

Studenții implicați în mobilitățile virtuale vor putea urma și absolvi cursuri în regim online, iar apoi vor fi evaluați și vor primi calificative care vor fi echivalate de către unitatea de care aparțin, după criteriile deja cunoscute ale mobilităţilor Erasmus+ în străinătate. Selecţia dosarelor are loc în această perioadă printr-un proces complet digitalizat, iar studenții au fost anunțați printr-un mesaj pe adresele de e-mail instituționalizate.