Șugubăț… în Banat. Proiectul online care pune la dispoziția copiilor informații adaptate vârstei lor despre istorie și cultură

Un site cu videoclipuri animate educative, povești tradiționale, fișe de colorat și chestionare, dezvoltat de GAL Timișoara, a fost lansat în aceste zile. Portalul este destinat tuturor copiilor, care se pot astfel familiariza cu date despre istoria Banatului și alte valori tradiționale specifice zonei de vest.

„Șugubăț în Banat” îi invită pe copii să intre într-o fascinantă lume a poveștilor, să exploreze, să învețe și să se distreze alături de mai multe personaje. Pe portalul www.sugubat.inbanat.ro se regăsesc fișe de colorat pentru creșterea creativității prichindeilor, povești tradiționale în format digital și videoclipuri animate educative pentru dezvoltarea cunoștințelor generale.

Proiectul a fost dezvoltat de GAL Timișoara și finanțat prin agenda culturală a CJ Timiș. Platforma este în plină dezvoltare și va fi actualizată periodic cu noi informații. 

„Site-ul conține videoclipuri animate educative, povești tradiționale, fișe de colorat și chestionare pentru a testa dacă informațiile parcurse au fost însușite cu succes. Cei mici învață lucruri noi despre istoria Banatului, prin accesarea tuturor acestor materiale dinamice, adaptate vârstei lor, precum și nevoii de cunoaștere.”, a transmis președintele GAL Timișoara, Cătălin Tiuch. 

Proiectul face parte dintr-o inițiativă mai amplă de promovare a valorilor tradiționale, a modului de viață, precum și a multiculturalității specifice regiunii.