Noul RMN al spitalului din Caransebeș este funcțional

rmn 620x400
untitled design set 970x90 px

Așteptarea a luat sfârșit! Caransebeșenii se pot programa din nou pentru investigații imagistice la spitalul din oraș.

Achiziționat printr-un proiect european de Primăria Caransebeș, și donat spitalului la finele anului trecut, noul aparat RMN este operațional din această săptămână. Punerea în funcțiune a RMN-ului a întârziat, din cauza unor probleme întâmpinate de firma producătoare. Vechiul aparat al spitalului a fost donat unității medicale din Orșova, la solicitarea conducerii de aici, potrivit declarațiilor primarului Felix Borcean, făcute în cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 31 ianuarie.

„Vechiul RMN a fost dat, iar cel nou a fost deja pus în funcțiune de câteva zile. Nu am ascuns nimănui treaba aceasta. Este complicat să ai două  RMN-uri, în condițiile în care sunt spitale în țară care nu au niciunul. Costurile pentru un astfel de aparat sunt mari. Îți trebuie și personal, noi avem un singur medic care interpretează rezultatele. Nu ai contract cu Casa de Sănătate decât pentru un anumit număr de pacienți, iar tot ce ar fi peste, ar fi pe banii cetățenilor.”, a fost răspunsul primarului din Caransebeș, la întrebarea venită din partea unui cetățean.

De altfel, Borcean a mai precizat că vechiul RMN nu se putea vinde, acesta fiind obținut de primărie tot printr-un proiect cu fonduri europene, în urmă cu mai mulți ani.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Aparatul a fost cedat cu titlu gratuit, nu am încasat nimic pe el. Nici nu aveam cum, pentru că a fost obținut tot printr-un proiect european. Dacă am fi putut să-l vindem, l-am fi dat. Doar ca să îl preia Orșova, deoarece l-a luat, dar încă nu îl are instalat, este undeva pe la Cluj, din câte am înțeles, îi costă vreo 200.000 de euro. Pe noi nu ne-a costat nimic. Aparatul oricum mai avea doi ani de funcționare, după care nu mai puteam să îl folosim în contract cu Casa de Sănătate, iar pe acesta nou îl avem de acum șapte ani. Și este mai performant, și face și mai multe RMN-uri.”, a concluzionat Borcean.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/