Cod galben de ninsori și viscol în zona montană din Caraș-Severin

Două noi avertizări de tip cod galben au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană, inclusiv în Caraș-Severin.

ANM a transmis astăzi două noi avertizări care anunță vânt de 90 km/h la munte, viscol și strat consistent de zăpadă, precum și vânt puternic în Transilvania și Oltenia. În București vremea se va încălzi. Prima avertizare vizează zona de munte și este valabilă de astăzi, de la ora 10.00, până vineri, la ora 10.00.

La munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30-40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h, iar la peste 1.700 m, temporar rafalele vor depăși 80-90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea cod galben este valabil de miercuri, de la ora 10.00, până vineri, la ora 10.00 și anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.