Investigațiile pentru pacienții trimiși de medicii specialiști sunt decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Pentru cei internați, situația e confuză.
În ședința de consiliul județean de ieri, consilierul Ioan Crina a spus că deține informații cum că s-ar încerca încheierea unui contract între spital și firma care deține RMN-ul pentru ca spitalul să suporte costurile pentru investigațiile pacienților internați. Asta deoarece pacienții pot veni la RMN numai cu trimitere de la medicul specialist, caz în care costurile sunt suportate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Însă pentru cei internați în spital nu se poate face trimitere și, pentru costurile cu acești pacienți, s-ar încerca încheierea contractului la care a făcut referire Ioan Crina.
„Pentru că nu se face trimitere atunci când ești internat în spital, trebuie să plătească spitalul. Am înțeles că se încearcă posibilitatea ca pacienții care vor RMN să plătească. Dacă se face asta, înseamnă grup infracțional organizat pentru a obține foloase necuvenite. Am auzit asta și că se încearcă încheierea unui asemenea contract”, a spus Ioan Crina. Președintele Romeo Dunca a aflat astfel chiar de la Crina despre cele semnalate de acesta. Situația va trebui verificată după un raport în acest sens pe care Dunca îl va solicita managerului spitalului județean, Călin Laza.
Conform lui Crina, vechiul RMN de la spitalul județean continuă să funcționeze undeva în județele Călărași sau Teleorman. Când acesta funcționa la Reșița, pacienții internați în spital erau investigați gratuit iar pentru investigațiile celorlalți plătea Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. „Acum, cu noul RMN, s-a spus că se va proceda la fel și nu se vor face cheltuieli din bugetul spitalului. Dar dacă va fi nevoie de RMN după ce pacientul s-a internat, cine va plăti?”, a întrebat Crina. Răspunsul va veni după raportul lui Călin Laza.