Noul regulament de funcționare al Bastionului Theresia, în așteptare. Conducerea CJT și-a dat seama că nu e așa urgent

Deși în urmă cu două zile, conducerea CJT anunța planul pentru revitalizarea Bastionului Theresia din Timișoara, cu alocare de bani pentru reparații și un nou regulament de funcționare, miercuri, de pe ordinea de zi a plenului care ar fi trebuit să îl aprobe, documentul a fost retras. Motivul: nu e de fapt atât de urgent, iar proiectul ar putea fi îmbunătățit, admite chiar cel care l-a inițiat, vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa. 

Luni, vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa anunța că administrația județeană ia măsuri pentru punerea în valoare a bastionului, mai cu seamă în perspectiva anului 2023. Intenția este ca în anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, bastionul să fie în top 3 al atracțiilor turistice din orașul de pe Bega.

Anul acesta, CJT a alocat deja bani pentru reparații, apoi ar fi trebuit să urmeze structurarea spațiilor. Unele să fie dedicate culturii, altele sectorului HORECA.

leader board 728 x 90 px

Miercuri, în ședința de plen, consilierii județeni ar fi trebuit să aprobe noul regulament de organizare și funcționare al Bastionului Theresia. Acesta prevedea program prelungit în weekend pentru spațiile din bastion, dar și posibilitatea organizării pe acoperiș a diferitelor activități sportive. Proiectul a fost retras, însă, de pe ordinea de zi.

„Doresc să îl aduc într-o formă mult îmbunătățită și întrucât nu există o urgență privind adoptarea acestui regulament de funcționare. Acolo ne propunem, am și prins în buget, sume mari pentru reparații, urmează această perioadă de reparații, deci nu este neapărat urgent. Pe lângă regulament, vreau să avem și o strategie scrisă legat de bastion.”, le-a spus Alexandru Proteasa consilierilor județeni.

Potrivit lui Proteasa, proiectul va fi repus pe ordinea de zi a plenului ordinar de luna viitoare.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Timiș, planuri pentru revitalizarea Bastionului Theresia din Timișoara