Noul primar din Păltiniș aprinde „lumina modernă”

Comuna Păltiniș ar putea implementa un proiect de modernizare a iluminatului public atât pe raza comunei, cât și în cele 4 sate aparținătoare. Fondurile sunt de la Uniunea Europeană și ar putea ajuta comunitatea să eficientizeze sistemul de iluminat stradal.

Noul primar al comunei ne-a menționat că a fost depusă documentația în baza programului G.A.L. – Grup de Acțiune Locală. „Am depus o solicitare de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea iluminatului public în comună. Dacă va fi aprobat, proiectul va cuprinde și satele care aparțin de comună, adică: Rugi, Cornuțel Banat, Delinești, Ohăbița, pe lângă Păltiniș. Valoarea lucrării ar fi de 40.000 de euro. Proiectul va cuprinde montarea și a 350 de stâlpi noi cu leduri, astfel că avem ocazia să facem economie la buget cu factura de curent, consumul fiind redus, dar și sistemul este performant.”, ne-a declarat edilul comunei Păltiniș.

Mihai Tantu ne-a mai precizat că la începutul lunii septembrie va afla dacă finanțarea a fost aprobată pentru acest proiect.

G.A.L. – Grup de Acțiune Locală – reprezintă un parteneriat public-privat, cu rolul de a contribui la dezvoltarea zonei. Prin noul Program Național de Dezvoltare Rurală bugetul alocat GAL-urilor este aproape dublu. În prezent, în România funcționează 163 de GAL-uri care ocupă o suprafață ce depășește 140.000 km², reprezentând circa 63% din teritoriul eligibil și 58% din populația eligibilă programului LEADER.