Noul an aduce impozite mai mari pentru reșițeni

explo 1000x200

În ultimele zile ale anului trecut, consilierii locali ai municipiului s-au întrunit în ședință extraordinară, ca să discute modul în care se vor majora impozitele pentru locuitorii Reșiței. Deși inițial nu a fost vorba despre vreo achimbare în acest sens, între timp lucrurile s-au modificat.

La ultima ședință ordinară, care a avut loc înainte de Crăciun, consilierii locali discutau cu mare patos despre faptul că anul 2013 nu va aduce nicio majorare în ce privește impozitele și taxele speciale pentru anul care urmează. Ba mai mult decât atât, aleșii explicau chiar faptul că nivelul impozitelor a rămas la cel din 2008.

Între timp însă, Guvernul Ponta s-a mai reunit de câteva ori, iar în cadrul ședințelor a schimbat câteva decizii în ce privește administrația publică locală. Una dintre ele se referă la creșterea impozitelor cu 16 la sută.

„Practic, noi am fost obligați să le majorăm și nu este vorba despre creșteri consistente și nici despre schimbarea tuturor impozitelor”, a declarat pentru „Express de Banat”, viceprimarul Reșiței, Ioan Crina. Acesta explică faptul că pentru oameni, majorarea nu este una semnificativă, în timp ce suma încasată la buget va fi mai mare cu câteva sute de mii de lei, ceea ce este un lucru bun.

„La un apartament cu două camere, impozitul va fi mai mare din 2013 cu circa 20 de lei. Suma nu este mare, omul își poate permite să o plătească. Nu am mărit toate impozitele, ci doar pe acelea pe care Hotărârea de Guvern ne-a obligat să le schimbăm”, a adăugat Ioan Crina.

La ședință nu au fost prezenți toți consilierii, plenul întrunind cu greu cvorumul care să declare validă ședința.

Comments

 1. Felicia Patrascu says:

  Cei de la Express de Banat impreuna cu alti ,,comentatori” ad-hoc de pe aici ar trebui sa-i prezentati scuze scrise unui care semneaza pe aici ,,suntomulderandsimieimipasa”.
  Eu daca as fi fost in presa,mi-ar fi fost rusine ca sa primesc atatea ,,picioare in fund” de la un om de rand.
  Sa fie asta un semnal de alarma?
  Ori asa e de slaba presa din Caras Severin?
  Ori,chiar are dreptate omulderand ca sunteti presa frunzaverdista si stepanista?
  De ce s-o fi bagat in silencio stampa omulderand chiar acum?
  Nu e cumva tot un jurnalist care ,,scrie mascat” cate-o ,,petarda”?

 2. bulla says:

  NU le e rusine pentru sunt platiti din bugetul primariei la rubrica publicitate cu mult peste prevederile legale! .Un consilier PSD este seful doamnei tonomat bejenariu care scrie in lauda domnului primar!(Incompatibilitate!???!) Noi cetatenii trebuie sa-i multumim primarului pentru ca inca nu ne-a luat tot si sa-i oferim ragaz pentru o noua jefuiala (reasfaltarea Resitei cu scoaterea liniilor de tranvai: Asfalt reloaded!). In rest Felicia.., taci , suge si plateste cand si ce vrea primarul… si sa nu te mai prind ca apari pe aici cu vreo parere!!

 3. GRN says:

  In curand multi vor realiza ce greseala au facut votand psd,ponta,stepanescu.