În ședința de Dialog Social din cadrul Prefecturii s-a adus în discuție încă o dată problema industrială cu care se confruntă județul, atât la Oțelu Roșu, cât și la Reșița. De data aceasta, discuțiile despre cele două combinate au avut loc în fața consilierului ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Adriana Pană.
Problema celor două combinate cu tradiție în istoria industrială a țării, dar care devenite private au fost date uitării, s-a pus din nou, dar în prezența unor persoane mai avizate. Consilierul Mircia Giurgiu a ascultat situația din cele două companii și a promis, alături de ceilalți participanți la discuții, că va lua măsuri pentru aplanarea, dacă nu rezolvarea problemelor. „Voi încerca să îi implic pe toți cei care ar putea să schimbe ceva. O voi informa pe doamna Doina Adriana Pană și cât mai curând posibil vom demara demersurile necesare. Vă voi pune în legătură cu toți cei care v-ar putea ajuta, mai ales cu cei care s-au aflat în aceeași situație, cei din Câmpia Turzii, dar și cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă”, a precizat consilierul Mircia Giurgiu.
Protestele nu se opresc la Oțelu Roșu
Liderul de sindicat, Victor Sabău, a promis că protestele muncitorilor nu se vor opri până când nu se va găsi o soluție concretă și aceștia se vor vedea cu banii în mână. „Din 10 iunie vom începe din nou protestele, până când situația se va rezolva. Noi am încercat să facem tot ce se putea, am făcut demersuri către conducere, ca să ne primim banii pe lunile în care am lucrat, dar deocamdată nu se aude nimic”, a explicat Victor Sabău. Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a fost cel care a apreciat modul pașnic în care au decis să protesteze angajații Ductil Steel, fără să deranjeze sau să creeze situații problematice în oraș. „Apreciez modul civilizat în care au protestat cei de la Oțelu Roșu. Acolo este deja o problemă socială, pentru că întreaga zonă depinde de funcționarea acestui combinat”, a declarat Silviu Hurduzeu.
Datoriile UCMR dobândite înainte de privatizare
Jivomir Tovladiat a ținut să sublinieze faptul că firma a fost lăsată deoparte de către guvernanți din cauza faptului că s-a privatizat, însă datoriile cu care are de-a face sunt de pe vremea în care compania aparținea statului. „UCM Reșița este o companie privată, dar strategică, foarte importantă. Am implicat și statul tocmai pentru că datoriile ce le are la ora actuală compania au fost făcute pe când UCMR era încă de stat, însă am observat că problema este tratată cu superficialitate”, a declarat Jivomir Tovladiat. Cu toții așteaptă acum să vadă dacă promisiunile consilierului ministrului delegat pentru Dialog Social vor avea răsunet la nivel național.