Casa de Cultură are imagine europeană

Locul unde cultura se află pe primul loc a fost modernizat în exterior cu aproximativ 60.000 lei. În plus, administrația locală a alocat o sumă importantă de bani și pentru reabilitarea interiorului clădirii.

Luca Mălăiescu, primarul din Oţelu Roşu, s-a ţinut de cuvânt şi a dat altă culoare Casei de Cultură din oraş. Odată cu reabilitarea acoperişului, din banii bugetului local a fost realizată şi izolaţia, au fost puse termopane şi jaluzele noi. Investiţia în ceea ce priveşte exteriorul clădirii din Centrul Civic se ridică la o valoare de 60.000 de lei plus TVA. În această sumă intră şi noua casetă pe senzori care va lumina clădirea: „Ne-am ocupat întru totul de renovarea Casei de Cultură din oraş. Am pus o nouă casetă luminoasă cu Casa de Cultură care se aprinde pe senzori imediat cum se lasă întunericul”, a precizat edilul-şef Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

casa otelu veche  casa cultura otelu

                                   Anul 2011                                                                               Anul 2013

În ceea ce priveşte lucrările din interior, aici investiţia este mai mică. În mai multe locaţii din Casa de Cultură a fost raşchetat parchetul, a fost înlocuit mobilierul, iar Clubul Pensionarilor, care are sediul la parterul clădirii, a fost în cele din urmă finalizat. Vârstnicii vor avea unde să-şi petreacă timpul liber, pentru că administraţia locală a cumpărat 10 mese, 40 de scaune şi mai multe jocuri logice: şah, remi, table, cărţi etc. Toate lucrările efectuate în interiorul Casei de Cultură ajung la aproximativ 28.000 de lei.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Nu este o investiţie foarte mare, e mult mai mică faţă de renovările din exterior, însă localnicilor n-o să le vină să creadă că se află în Oţelu Roşu. În această sumă mai mică intră şi modernizarea Clubului Pensionarilor din oraş”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Aşadar, toate resursele investite în Casa de Cultură de pe Valea Bistrei ajung la aproximativ 90.000 de lei cu tot cu TVA, banii provenind din bugetul local.

casa 3  casa 2

banner maxagro