Rețele noi şi alimentare cu apă în toată Reșița!

Consilierii municipali au fost convocați astăzi în ședință extraordinară, să aprobe câteva proiecte de hotărâre importante pentru reșițeni. Pe listă s-a regăsit și cel referitor la extinderea rețelelor de alimentare cu apă.

Aleșii au decis în urmă cu doar câteva momente să extindă și să reabiliteze infrastructura de apă și apă uzată la Reșița.  „În primul rând, a fost analizat și aprobat un proiect de hotărâre, premergător desfășurării licitației de extindere a rețelelor de apă-canalizare în diverse zone ale municipiului Reșița. Iată că după acest pas societatea Aquacaraș, operatorul județean, ar putea să scoată la licitație desfășurarea în perioada imediat următoare a lucrărilor de reparații și de extindere a rețelelor de apă și de canalizare”, a declarat edilul-șef, Mihai Stepanescu.

Sunt vizate zonele periferice ale orașului. În plus, alimentarea cu apă a cartierelor mărginașe ale orașului este abordată într-un proiect cu totul diferit. „Circa 46 de kilometri de conducte noi vor constitui noul sistem de canalizare, circa 16 kilometri de rețea de apă sunt cuprinşi în acest proiect. Mai sunt prevăzute 4 stații de pompare apă potabilă, 9 stații de pompare apă uzată și alte lucrări de reparații. Celelalte cartiere le-am cuprins într-un masterplan cu societatea Aquacaraș, iar, începând cu anul 2014, sperăm să ne bucurăm de implementarea acestor proiecte. Mă refer la Doman, Secu, Cuptoare și Moniom”, a adăugat Mihai Stepanescu.