FOTO: Distracţia a continuat şi a doua zi la Oţelu

Distracţia de pe Valea Bistrei a continuat ieri cu un amplu program de muzică populară, în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Artişti de toate vârstele şi-au arătat talentul şi şi-au etalat costumele tradiţionale populare pe scena special amenajată în centrul oraşului.

După o dimineaţă plină de proteste în care sindicaliştii de la Ductil Steel şi-au cerut salariile, iubitorii de folclor din Oţelu Roşu au invadat platoul din faţa Casei de Cultură şi în după-amiaza zilei de ieri, când au avut parte de o serie de cântece şi dansuri populare româneşti. Odată ce tineretul a încins o horă mare, restul a venit de la sine. Cu toţii au petrecut până târziu în noapte cu muzică bună, artişti renumiţi, bere rece, mititei, grătare, cârnăciori sau cozonaci. Printre artiştii folclorului românesc bănăţean care au urcat pe scenă se numără: Maria Didraga, Ramona Viţa, Pavel Zăvoianu, Mariana Zota, Maria Hurduzeu, Claudia Barbu, precum şi ansamblurile bănăţene: „Iedera” al Casei de Cultură Oţelu Roşu, „Semenicul” din Reşiţa, „Junii” din Caransebeş, precum şi ansamblul Liceului Bănăţean Oţelu Roşu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633569474763″]

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Marea petrecere de două zile a costat nu mai puţin de 20.000 de lei, potrivit primarului  Luca Mălăiescu: „Bugetul estimativ al evenimentului a fost undeva în jur de 20.000 de lei, o sumă acceptabilă pentru organizarea acestei acţiuni de mare amploare pentru locuitori. Au trecut foarte mulţi ani de când nu s-a mai organizat o astfel de acţiune, mai ales că până acum Ruga a fost organizată doar pe parcursul unei singure zile, or, începând din acest an am putut să facem în aşa fel încât cetăţenii să se bucure timp de două zile de sărbătoarea respectivă”.

La finalul spectacolului, atât publicul, cât şi invitaţii au avut parte de un superb foc de artificii.

tmc 640