Ziua Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița!

Pentru că natura este cea mai de preț comoară și trebuie celebrată, organizația GEC Nera a hotărât să stabilească în data de 5 iunie Ziua Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.

Începând de mâine, în fiecare an pe 5 iunie județul Caraș-Severin va mai adăuga o sărbătoare importantă în calendarul evenimentelor: Ziua Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița. Această sărbătoare este parte din proiectul derulat de GEC Nera în parteneriat cu Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, în perioada 10 aprilie – 9 septembrie 2013, ce poartă numele „Sprijin pentru creşterea gradului de acceptare a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale”.

Rolul acestei zile este esențial pentru schimbarea mentalităților atât ale localnicilor cât și ale persoanelor avizate, care nu acordă importanța cuvenită acestui colț de rai. „Festivitatea de instituire a zilei de 5 iunie ca Zi a Parcului Naţional Cheile Nerei- Beuşniţa, care va avea loc în 5 iunie la Oraviţa şi în 6 iunie la Sasca Montană, are rolul de a-i sensibiliza pe toţi factorii locali interesaţi şi de multe ori afectaţi de existenţa parcului, în legătură cu valorile patrimoniului parcului şi totodată de a răspunde la obsesivele întrebări ale multor cetăţeni: de ce este nevoie de Parcul Naţional Cheile Nerei Beuşniţa ? Poate aduce parcul şi avantaje în planul dezvoltării locale sau doar frustrări ? Cine ar trebui să schimbe situaţia acuală în ce priveşte deficitul de imagine al parcului?”, a explicat Cornel Popovici Sturza, președintele GEC Nera.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Astfel că, mâine, începând cu ora 11.00, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, se dă startul la sărbătoare pentru ziua de 5 iunie cu o prezentare generală a parcului, a istoricului și a importanței pe viitor. Apoi, elevii școlilor din Oravița vor participa la concursul „Lumea mirifică a Cheilor Nerei” cu întrebări despre Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Ziua de sărbătoare se va încheia cu prezentarea unor tradiții culturale locale de pe Valea Nerei.

tmc 640