IANCU MUHU: „Nu toți rușii sunt țepari!”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Minusurile strategiei pe care au abordat-o liderii de sindicat de la Ductil Steel au fost identificate de omul care a salvat de la distrugere Combinatul Siderurgic Reșița. Iancu Muhu spune că județul nu ar mai fi trebuit să treacă printr-o astfel de situație, mai ales că Mechel este una dintre cele mai puternice societăți.

Liderul Sindicatului Vatra din TMK, Iancu Muhu, spune că a tras un semnal de alarmă pentru cele ce se întâmplă astăzi la Oțelu Roșu încă de acum 10 ani. „Am încercat să ne facem o federație a noastră, a celor patronați de concernele din Rusia, dar cei de la Ductil Steel au refuzat. Ar fi fost bine să existe un for care să ne protejeze. Mă deranjează situația de acolo, pentru că Mechel este unul dintre cele mai mari societăți de profil din Rusia”, a declarat Iancu Muhu pentru www.expressdebanat.ro .

Acesta este convins de faptul că în spatele societății care a cumpărat societățile pe „fabuloasa” sumă de 52 de euro se ascunde tot grupul Mechel. „Au avut strategie bună să scape de angajați în primul rând pentru că este mai simplu să vinzi unitatea fără salariați, fără un contract colectiv de muncă negociat. Probabil că dacă vor găsi un cumpărător îl vor vinde. Eu sper să-și revină. Oricum, soluția este să dicute cu reprezentanții Ambasadei Ruse, dacă Putin află, se vor lua măsuri”, spune liderul sindical. Acesta este de părere că nu toți rușii sunt „țepari”. La Reșița, cei care și-au bătut joc de oameni au fost americanii, dar societatea a fost salvată în cele din urmă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Angajații de la Oțelu au cerut între timp aprobare pentru reluarea protestelor din data de 10 iunie. Deși „hârtia” nu a fost eliberată încă, oamenii au purtat discuții cu primarul orașului și l-au anunțat că ar dori să reia protestele în această lună.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/