FOTO Micuții pompieri, la ISU „Semenic”

Ziua Copilului este sărbătorită timp de o săptămână la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”. Porțile s-au deschis astăzi pentru toți micuții pompieri curioși, care au venit să se distreze și să învețe cum să se descurce cu mașinăriile de intervenție.

Pentru că de 1 iunie ISU „Semenic” a avut de organizat alte concursuri pentru copiii, ziua dedicată lor s-a transformat într-o săptămână plină, în care toți copiii doritori pot călca pragul instituției și se pot bucura de toată aparatura din dotare. Astăzi, copiii au luat la rând fiecare mașinărie, au asistat la un curs de prim ajutor organizat de SMURD și au fost pictați pe față după dorințele lor de câțiva voluntari.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633920275327″]

De 1 iunie am fost ocupați cu concursurile pentru copii, așa că am decis să amânăm 1 iunie și să îl desfășurăm drept recompensă toată săptămâna. Am declarat săptămâna porților deschise la ISU „Semenic”. Astăzi, începând cu ora 9:00, aproape 200 de copii ne-au călcat porțile, le-am arătat mașinile de intervenție, le-am explicat ce facem, iar voluntarii de la Centrul de Voluntariat i-au pictat pe față și le-au făcut diverse jucării din baloane. Dată fiind vremea, i-am servit cu câte un ceai. Îi așteptăm pe copii oricând, până vineri”, a precizat Adriana Marghescu, din partea Departamentului de Informare și Relații Publice ISU „Semenic”.

1000x100 casa brutarului

Copiii au fost mai mult decât încântați de toată activitatea organizată și au ascultat cu atenție lecțiile oferite de angajații ISU „Semenic”, mai ales că modelul de la practică a fost chiar un coleg de-al lor. Deși puțini dintre ei au declarat că vor să se facă pompieri când vor crește mari, totuși, cu toții s-au entuziasmat la vederea modului în care funcționează toate mașinile din dotare.