FOTO: Târg educaţional pentru viitorii liceeni

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Tinerii absolvenţi de clasa a VIII-a au la dispoziţie un punct de orientare pentru a-şi construi viitorul. Ziua consilierii şi orientării şcolare în Caraş-Severin este organizată astăzi, pentru al treilea an consecutiv, la Reşiţa.

Nouă licee din municipiu şi cel din Caraşova şi-au expus astăzi, pentru prima dată, oferta educaţională în holul Universităţii „Eftimie Murgu” din municipiu. Acest sistem de pregătire a tinerilor a adunat sute de elevi din Caraş-Severin, dornici de a fi informaţi corect în legătură cu oferta şcolară la nivelul judeţului. Majoritatea au fost însoţiţi de părinţi. Pe lângă cele 9 instituţii de învăţământ liceal, şi-au pregătit câte un stand şi reprezentanţii Centrului Militar Judeţean, dar şi universitatea reşiţeană, gazda evenimentului. Târgul se desfăşoară în paralel şi în alte patru locaţii: Bozovici, Oraviţa, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu. Alte patru localităţi urmează să-şi deschidă porţile mâine, pentru acelaşi eveniment.

„Este un moment în care elevii şi părinţii sunt consiliaţi şi corect informaţi în legătură cu oferta şcolară la nivelul judeţului Caraş-Severin. Este un prilej ca liceele din judeţul nostru să-şi expună oferta educaţională şi, nu în ultimul rând, dorim să subliniem importanţa ativităţii de consiliere şi orientare pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Sperăm ca acţiunea să fie de real folos elevilor noştri, ne dorim să continue şi după finalizarea proiectului, fiind o dovadă a sustenabilităţii proiectului la nivelul judeţului nostru”, explică Aurora Korka,inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633920197667″]

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Este o împlinire pentru fiecare tânăr de a-şi construi viitorul şi a se pregăti pentru viaţă. Sunt încântat şi impresionat de modul în care fiecare liceu şi-a personalizat oferta educaţională, sunt meserii noi şi eu sper ca elevii de şcoală gimnazială şi părinţii lor să urmeze ceea ce au ca şi har pentru pregătire, altfel spus, să nu facă un liceu sau o facultate numai pentru a fi făcută şi bifată în pregătirea lor”, a declarat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate la universitatea reşiţeană.

Ziua consilierii şi orientării şcolare în judeţul Caraş-Severin se derulează în cadrul proiectului „Consiliere şi orientare pentru o viitoare angajare”, proiect derulat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu omologii din judeţul Mehedinţi.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/