Noua organigramă a Primăriei Timișoara, suspendată de Tribunalul Timiș. Fritz: „Faptul că există o rezistență atât de mare este o dovadă că schimbările sunt reale”

Noua organigramă a Primăriei Timișoara, dar și concursurile de angajare în instituție au fost suspendate de către Tribunalul Timiș. Pe de altă parte, Dominic Fritz a anunțat că decizia va fi contestată și are încredere că instanța va face „dreptate” orașului.

Peste 30 de angajați, dar și Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara au dat în judecată instituția, contestând noua organigramă, iar ieri au obținut o primă victorie. Astfel, Tribunalul Timiș a decis să suspende noua organigramă a Primăriei Timișoara, dar și concursurile de angajare.

Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 237/15.06.2021. Suspendă executarea actelor subsecvente emise în baza HCL 237/15.06.2021 constând în notificările nr. 19564/12.07.2021, nr. 19569/12.07.2021, nr. 19573/12.07.2021, nr. 19574/12.07.2021, nr. 19576/12.07.2021, examenul de selecție pentru numirea în noile funcții publice a funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timișoara și examenul de selecție pentru încadrarea în noile compartimente a angajaților – personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timișoara, organizate în baza acestei H.C.L. Suspendă executarea dispoziției Primarului Municipiului Timișoara nr. 830 din 05 iulie 2021. Suspendă executarea dispoziției Primarului Municipiului Timișoara nr. 900 din 16.07.2021. Suspendarea va produce efecte până la pronunțarea instanței de fond sau 60 zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acțiunea în anularea actului. Respinge în rest acțiunea”, scrie în sentința pe scurt a Tribunalului Timiș.

De asemenea, Consiliul Local Timișoara este obligat să plătească Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara o sumă de 4.780 lei, dar și lui Culiță Chiș, fostul șef al Direcției Tehnice, 12.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia Tribunalului Timiș nu este definitivă, fiind cu drept de recurs.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat după ce judecătorii au decis să suspende noua organigramă a instituției. Astfel, edilul-șef susține că vechea organigramă a creat „niște structuri paralele de putere”, care ar fi fost „desfăcute” prin noul document.

Faptul că există o rezistență atât de mare este o dovadă că schimbările sunt reale. Pe lângă rezolvarea unor probleme sistemice, ignorate ani de zile, precum Colterm, ducem și lupta pentru eliminarea acestor structuri paralele de putere. Schimbarea mentalităților, fiecare proiect care trebuie gândit înainte să fie și executat, impunerea unui nou stil de lucru, orientat spre performanța cuantificabilă, în care nu mai există moșii, ci angajați curajoși, care își fac datoria, toate acestea le construim și există progrese. E doar o chestiune de timp, dar Timișoara va câștiga această luptă, iar fiecare piedică ne arată că am mai recuperat câte ceva din buzunare ilegitime, înapoi, în buzunarele orașului. Decizia de astăzi a instanței de judecată, care admite parțial și pe procedură, plângerea acestui mic grup, nu schimbă nimic din procesul de reformă început. O vom contesta în termenul legal, cu convingerea că, pe fond, instanța va face dreptate orașului”, a declarat Dominic Fritz.

 

Noua organigramă a Primăriei Timișoara prevede reducerea numărului structurilor de la 27 la 17, iar 80 de posturi, printre care zece de conducere, au fost desființate. Printre noutăți se numără înființarea posturilor de manager de cartier și de grădinar-șef al orașului. Printre cei care fac parte din sindicatul care contestă noua organigramă a Primăriei Timișoara se numără Culiță Chiș – fostul șef al Direcției Tehnice, Rodica Aurelian – fostă șefă a Serviciului Resurse Umane și Adrian Bere – fostul șef al Direcției de Mediu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/