Noua linie de tramvai Solventul-Gara de Nord, mai aproape de realizare. Anunțul primăriei

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru linia nouă de tramvai pe traseul Solventul-Gara de Nord. Valoarea contractului este de 37 milioane de lei, fără TVA.

Contractul a fost semnat de Primăria Timișoara cu Sylc Con Trans SRL – lider și Longhersin SRL – asociat și are o durată de 22 de luni, din care 4 luni sunt necesare pentru elaborarea proiectului tehnic. Execuția lucrărilor va dura 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere, după obținerea autorizației de construire.

Zona de intervenție cuprinde actualul traseu al străzii Gării, tronsonul cuprins între platforma Solventul și intersecția cu bulevardul General Ion Dragalina. Investiția vizează construcția unei noi linii de tramvai și modernizarea întregului ansamblu rutier, inclusiv rețelele edilitare stradale, subterane și supraterane.

Traseul liniei va avea o lungime de 1,4 km. Vor fi amenajate piste de biciclete, locuri de parcare și spații verzi pe o suprafață de peste 3,6 mii de mp. Strada va avea supraveghere video integrată în sistemul de management al traficului.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Linia cale tramvai va fi realizată cu şină cu canal, fiind îmbrăcată printr-un sistem elastic care reduce substanţial zgomotul structural, vibraţiile și radiația acustică și care izolează electric. Trama stradală va fi realizată în varianta de două benzi pe sens incluzând calea de rulare a tramvaiului care va fi carosabilă. Benzile adiacente căii de rulare a tramvaiului au lățimea de 3,50 m cu excepția zonelor din dreptul peroanelor stațiilor Nufăr și Gh. Barițiu, unde au lățimea de 3 m. Trotuarele vor avea o lățime minimă de 1 m. Sunt prevăzute piste pentru biciclete și parcări de scurtă durată.”, se arată în anunțul oficial.

CITEȘTE ȘI: Robu despre Pasajul Solventul: „Primul pasaj pe care l-aș fi făcut ar fi fost acesta. Nu am putut”

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/