Noua lege a pensiilor, ascunsă de ochii contribuabililor! „Se are în vedere majorarea vârstei de pensionare?“

Deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean, a adresat de la tribuna Parlamentului o nouă serie de întrebări unui ministru din Cabinetul Dăncilă. De această dată este vizat modul lipsit de transparenţă în care se pregăteşte modificarea Legii pensiilor.

„În Programul de Guvernare 2018 – 2020 prezentat la învestirea Guvernului condus de doamna Vasilica – Viorica Dăncilă, este asumată «Modificarea legislației privind sistemul de pensii – 2018». Astfel de proiecte trebuie cunoscute și dezbătute de societate pentru că au impact major asupra unei părți importante a populației“, a subliniat Valeria Schelean, în preambulul intervenţiei sale.

În consecinţă, deputatul PNL de Caraş-Severin a adresat mai multe întrebări Liei-Olguța Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale: „1. Când va fi prezentată public noua lege a pensiilor?; 2. Care este impactul bugetar estimat al noii legi a pensiilor?; 3. Care este perioada necesară pentru recalcularea tuturor pensiilor conform noului proiect?; 4. Care este calendarul adoptării și implementării unei noi legi a pensiilor în România?; 5. Se are în vedere majorarea vârstei de pensionare? Se are în vedere egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei?”.