UPDATE. Partidele ajunse la putere în Caraş-Severin? „Noi am fost în diferite combinaţii“

„Nu cred că la ora actuală poate fi o colaborare între dl. Mocioalcă și dl. Vela”. Declarația aparține liberalului Horia Irimia, prezent în redacția Express de Banat.

Totuși, pe interesele județului, s-ar putea face lobby împreună, este de părere Horia Irimia. „Acum patru ani dacă ne întâlneam, când eram împreună în USL, cred că și puteam să afirm că ne puteam lua în brațe, acum nu mai e vorba de așa ceva. Chiar m-am întâlnit cu dl Mocioalcă zilele trecute și ne-am salutat, dar atât”, spune Horia Irimia, care nu a dorit să dezvolte subiectul zvonurilor din ultima perioadă, precum că parlamentarii Marcel Vela și Ion Mocioalcă au căzut la pace.

„Eu nu am auzit să fie probleme până acum. La Consiliul Județean, PSD e majoritar, dacă ar fi fost în alte condiții, poate, dar așa…”, zice Irimia, care aminteşte că niciodată în fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin nu a fost un liberal: „Noi am fost în diferite combinații, ca să zicem așa, în Caraș-Severin: Spre deosebire de alte județe, unde putem spune că în perioada X a condus PSD-ul, în perioada Y a condus PNL-ul etc., aici, în Caraș, atât de îmbârligat a fost!… Şi pot să confirme cei care făceam politică încă din anii ’90, activi și în prim-plan: dl Marcel Vela și cred că dl deputat Ion Spânu, pentru că dl Mocioalcă a venit mai târziu în politică, prin ’95-’96”.

Horia Irimia a încercat să explice și de ce i-a fost pusă porecla „Guru” de către pesediştii din Caransebeş. „Poate ei consideră că sunt mai activ decât consideră alții, sau afirm eu. Dacă îmi dau demisia de la Primăria Caransebeș, atunci aș putea fi în conducerea partidului, în rest sunt doar membru cu cotizația la zi. Eu am lucrat cu multă lume, inclusiv la cabinetul parlamentar al dnei Mona Muscă, am dat consultanță și 80% din ce am spus de comunicare, organizare, demers în teritoriu m-a ascultat. Pot să spun că Mona Muscă a fost unul dintre parlamentarii care a umblat foarte mult la pas prin județ, mergea la televiziunile naționale, era o persoană foarte plăcută și foarte inteligentă, dar cum a ieșit din politică nu a fost ok până la urmă. La un moment dat era a doua în sondaje după Băsescu, și chiar o parte din PNL era invidios pe ea”, îşi aminteşte Horia Irimia.

Acesta a mai afirmat că nu are informații precum că Mona Muscă a fost eliminată de pe scena politică din cauză că era foarte bine văzută în sondaje. Pe de altă parte, spune Irimia, din acele dosare întocmite cu mulți ani în urmă pentru Securitate nu reieșea că Muscă ar fi vorbit de rău de cineva. Reamintim că în anul 2006, Mircea Dinescu, pe atunci membru al CNSAS, dezvăluia că Mona Muscă a semnat un angajament cu Securitatea, sub numele conspirativ Dana.

UPDATE, 17 aprilie

Horia Irimia a comentat aseară pe pagina de Facebook Express de Banat: „Inexact «zice Irimia, care aminteşte că niciodată în fruntea Consiliului Județean Caraș-Severin nu a fost un liberal» ..Nu am spus asa !! In schimb am spus ca «aceia ce au condus Cons Jud sunt astazi membri PSD sau in ultima campanie au fost apropiati de PSD», ceea ce este cu totul altceva .. Romeo Dumitrescu a condus doar o luna … Iar eu cred ca am condus interimar 1-2 saptamani, in toamna anului 2006 ,dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde ca Ministru“.