O nouă ediție a concursului de baschet marca Rotaract

po 1000x100px (4)

O nouă întrecere sportivă are loc weekendul acesta în oraș. Clubul Rotaract Reșița organizează a V-a ediție a competiției de baschet: Rotaract Streetball Challenge.

Elevii și studenții cu vârsta între 14 și 35 de ani vor concura în acest sfârșit de săptămână la concursul de baschet al Clubului Rotaract, concurs deja devenit tradiție. Pentru că vremea de afară este destul de rece, competiția se va desfășura în sala de sport a Liceului de Artă „Sabin Păuța”.

La evenimentul sportiv, organizat sâmbătă și duminică de Clubul Rotaract Reșița alături de Rotary și Interact Reșița, participă elevi și studenți din județ, dar și din țară, iar rolul competiției nu se rezumă doar la cursa pentru premii, ci se manifestă ca un semnal de alarmă pentru reducerea orelor de sport în orarul școlarilor: „Prin acest eveniment vrem să conştientizăm atât opinia publică – copii, părinţi, profesori, cât şi reprezentanţii oficialităţilor din ministerele de profil că „Sportul este izvorul sănătății”şi să încercăm să îi convingem că reducerea numărului de ore de sport din şcoli şi licee nu poate avea decât efecte dintre cele mai dăunătoare sănătăţii şi dezvoltării tinerilor”, specifică Petronela Comora, vicepreședinte Club Rotaract Reșița.

Astfel, în cele două zile de concurs iubitorii jocurilor sportive vor intra în competiția pentru premii de la ora 9:00 dimineața.

Foto rotaract-resita.ro