Nou-născut cu mâna ruptă la Spitalul Județean!

La sfârșitul acestei săptămâni, o naștere a determinat un eveniment nefericit pentru un nou-născut. În urma procedurii, s-a constatat că micuțul are brațul fracturat. Încă nu se știe dacă medicii au fost cei vinovați sau incidentul s-a petrecut pur și simplu din cauza nașterii pe cale naturală ce presupune anumite riscuri.

Sâmbătă seara la Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost adusă cu ambulanța o gravidă aflată în travaliu. „Medicul de gardă, care a asistat la nașterea naturală, a observat ceva în neregulă cu micuțul. Cel care a examinat mai apoi nou-născutul a observat fractura, iar la radiografie aceasta a fost confirmată. Ortopedul i-a imobilizat brațul imediat și acum starea lui este foarte bună”, a precizat pentru Express de Banat medicul Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

De vină pentru întregul eveniment nu este medicul de gardă, ci procedura unei nașteri naturale în care pot interveni astfel de probleme. „Nu am date să învinuiesc pe cineva acum. Știe toată lumea că o naștere eutocică, normală, vine cu anumite riscuri și astfel de cazuri s-au mai întâmplat și se pot întâmpla”, a explicat medicul Dumitru Secășan.

Direcțiunea spitalului din Reșița a propus mamei să fie transferată împreună cu micuțul la Timișoara, acolo unde există o secție specială pentru astfel de situații, însă femeia a refuzat și se află în continuare la Reșița. „Pentru că Reșița nu are secție de ortopedie pediatrică, s-a propus transferul mamei împreună cu nou-născutul la Timișoara, aceasta însă a refuzat. Astfel, copilul se află încă la Spitalul Județean de Urgență Reșița unde este monitorizat și vă pot spune că are o evoluție foarte bună”, a mai adăugat directorul spitalului.

Revenim cu amănunte!Rămâneți cu Express de Banat!