Un nou model de plic la Reșița

Veste bună pentru colecționarii filatelici. Un nou model de plic a fost tipărit la Reșița de către Forumul Democratic al Germanilor din Banat pentru a comemora 25 de ani de la trecerea în neființă a monseniorului Paul Lackner.

Așa cum obișnuiesc la fiecare eveniment special, membrii Forumului Democratic al Germanilor din Banat au editat la începutul acestei săptămâni o serie de plicuri cu valoare filatelică. Ștampila, de asemenea filatelică, ce este pusă pe aceste plicuri a fost folosită pe tot parcursul zilei de luni pentru a data toată corespondența care a plecat de la Oficiul Poștal Reșița 1.

În urmă cu zouă zile, cu prilejul comemorării a 25 de ani de la trecerea la Domnul a Protopopului romano-catolic din Reșița, monseniorul Paul Lackner, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Forumul German au editat un plic filatelic ocazional și au realizat o ștampilă filatelică de prima zi”, a declarat Erwin Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Banat.

 

Prima tipărire a acestor exponate datează din anul 1992, când s-au celebrat prin aceste simboluri Zilele Literaturii Germane la Reșița. Plicurile nu au doar o valoare filatelică, ci reprezintă, după spusele lui Erwin Țigla și un mod de a face cunoscută Reșița și Banatul Montan în lume prin expedierea lor.  În continuare se fac demersuri pentru ca Poșta Română să tipărească un set de 4 timbre care să ilustreze personalități germane din Banatul Montan: Alexander Tietz, Otto Alscher, Georg Hromadka și Rolf Bossert.

Singurul plic tipărit de forumul german, care a fost dat spre vânzare în oficiile poștale din țară a fost editat în anul 2007, în parteneriat cu Poșta Română. Tipărirea sa a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de  activitate culturală germană la Reșița.