Sasca Montană a răsunat în acorduri rock

Mare nebunie la Sasca Română. Weekendul a fost unul incendiar, Rock-ul a încins atmosfera și a dat tonul la distracție. Trupe ca Bio, SadeWart, Altar, Grimus, Celelalte Cuvinte sunt doar o parte din cei care au urcat pe scenă în cele două seri ale festivalului.

Weekend-ul trecut a fost rezervat Rock-ului. Iubitorii de gen s-au adunat la Sasca Română din toate colțurile țării pentru a se distra la Rockers Challenge. Deși este un festival la început de drum, oamenii nu s-au lăsat așteptați și au venit în număr destul de mare să se distreze și să profite de peisaj pentru a se relaxa.Pe lângă muzică, aceștia s-au dat cu tiroliana sau au făcut rafting. Organizatorii au pregătit un weekend de senzație și rezultatul a fost pe măsura așteptărilor.

Cred că festivalul a fost o reușită. Ne așteptam să fie mai mulți participanți, dar pentru a doua ediție a fost foarte bine. Sperăm ca pe an ce trece să fie din ce în ce mai mulți participanți pentru că zona este foarte frumoasă și merită ca mulți oameni să o viziteze. Cred că și trupele au fst mulțumite de atmosferă. Așa cum am văzut în cele două seri ale festivalului, au fost destul de mulți care au savurat muzica rock și cred că și cei de pe scenă au simțit lucrul ăsta”, declară  Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană.

Vineri, prima seară a festivalului fost deschisă de cei de la SadeWart, care au și încheiat-o cu un after party care s-a întins până târziu după miezul nopții. Publicul a fost în extaz , iar comercianții au întreținut atmosfera cu multă bere. Tot în prima seară au mai urcat pe scenă cei de la Bio, Voices of Silence, White Walls și Altar.

Gabi, solistul trupei Bio, a dat câteva impresii despre atmosfera primei seri:  ”Publicul stătea jos, majoritatea erau prieteni pe care i-am văzut de mai multe ori la concerte Bio, deci sunt obișnuit cu faze de genul ăsta, unde toată lumea stă jos și aplaudă între piese. Cele mai multe piese au fost ale noastre, dar am făcut și un cover Depeche Mode. Festivalul este unul promițător, este la început de drum, dar promite.”

A  doua seară a fost și mai spectaculoasă, publicul s-a adunat în număr și mai mare iar prestațiile de pe scenă nu au fost mai prejos. The Mono Jacks au deschis seara cu o prestație de milioane, iar apoi au urmat cei de la Grimus,  Pixels și Celelalte Cuvinte, care au și încheiat ediția de anul acesta a festivalului. Cei care au venit să se distreze alături de organizatori la Sasca au avut parte și de un duet special, Doru de la The Mono Jacks a urcat pe scenă și a cântat o piesă împreună cu cei de la Grimus. Momentul le-a ieșit foarte bine și a fost memorabil.

Este foarte cald aici. Cred că nu am mai suferit de cald niciodată ca acum. Altfel, e mișto locul, noi ne ofticăm că nu apucăm să stăm, pentru că am văzut că sunt foarte multe lucruri de făcut, dar mâine trebuie să fim la un alt festival. Inițiativa organizaztorilor este de lăudat. Noi suntem foarte mulțumiți de ce am găsit aici, tot ce ține de festival e de bine”, povestește Doru , de la formația The Mono Jacks

Cei care au ales să îsi petreacă sfârșitul de săptămână la festivalul de la Sasca cu siguranță nu au nimic de regretat, proiectul fiind unul foarte reușit. Cu toții s-au distrat și s-au arărat interesați și curioși de ce le vor pregăti organizatorii anul viitor.