Gărâna Jazz – Festivalul de Jazz și de ploaie?

Ca o istorie care se repetă în fiecare an, ploaia și furtuna merg mână în mână cu festivalul de Jazz. De ani buni de zile, oricât de caniculară este vara și luna iulie, în weekendul cu festivalul, Gărâna este scufundată sub ape. Ce se anunță pentru acest an?

Pentru că festivalul Gărâna Jazz este deja un fenomen care se manifestă cu corturi campate mult înainte de a intra în localitate, cu adevărați împătimiți ai Jazzulu, dar și cu sute de oameni veniți acolo doar pentru atmosferă, ploaia care nu a lipsit ani la rând de la festival a fost tot timpul nu atât un impediment, cât un factor deranjant.

Acum doi ani, din cauza furtunilor ce au năvălit peste Gărâna mai multe corturi au fost luate pe sus de pâraiele care s-au umflat. Mulți turiști au rămas blocați pe cealaltă parte a malului, fără posibilitatea de a traversa pârâul ce se transformase într-un adevărat fluviu. Cu toate acestea „jazziștii” nu s-au speriat, din contră au luat totul ca pe o adevărată aventură: „Deși apa era rece și noi aveam majoritatea hainelor ude, știam că până la urmă se rezolvă cumva, ori venea echipa de salvamontiști, ori stăteam acolo până scădeau apele. Până la urmă am improvizat o balustrada prin apă și am trecut râul. Oricum a fost o aventură frumoasă, și anul acesta mă duc la Jazz tot cu cortul”, povestește o reșițeancă.

Vremea pentru acest weekend se anunță caniculară, însă toți iubitorii de jazz și de festivalul de Jazz știu că vremea se poate schimba în orice minut, pentru că ploaia nu poate să strice tradiția din fiecare an și să nu poposească pe platourile de lângă lacul Trei Ape.

Foto garana-jazz.ro