FOTO: Super început de vacanță la Râul Alb

Elevi de la clasa a V-a și până la a VIII-a, matematicieni olimpici pe județ sau chiar pe țară, au poposit astăzi cu entuziasm în tabăra de la Râul Alb, locul unde își vor petrece următoarele șase zile, promise ca fiind pline de activități atractive.

Deși școala abea a luat sfârșit, olimpicii de gimnaziu încă nu s-au săturat de perioada în care timpul lor era dedicat temelor și învățăturii, drept pentru care au așteptat cu sufletul la gură să se întâlnească sau să se reîntâlnească în cadrul unei astfel de tabere de matematică, ajunsă astăzi la a IV-a ediție.

Tot cu entuziasm i-au primit și organizatorii acestei tabere, dar și profesorii care vor susține cursurile în aceste șase zile. Astfel, inspectorul școlar de matematică, Nicolae Stăniloiu le-a urat copiilor să învețe cât mai multe în această tabără, iar directorul Școlii cu Clasele I-VIII nr.2 Reșița și profesor de matematică, Șandru Marius a fost prezent la deschiderea oficială cu cele mai bune gânduri pentru olimpici.

Școli din Oțelu Roșu, Târnova, dar și scoli de renume din Reșița, au fost cele care și-au trimis olimpicii în această tabără de matematică și nu numai. Printre olimpicii județeni au fost și câțiva care au ajuns la faza națională și chiar au venit înapoi cu premii de admirat: „Am obținut medalia de bronz la Olimpiada de Matematică, faza națională. Pasiunea mea este matematica și am venit astăzi aici ca să îmi fac noi prieteni și să aflu mai multe în domeniul matematicii. Este prima dată când particip la o astfel de tabără pentru că anul acesta am terminat clasa a V-a”, declară olimpica Teodora Potoceanu.

După deschiderea oficială, micii matematicieni s-au prezenta pe rând în fața tuturor. Cu toții au fost foarte fericiți că participă la această tabără, și întrebați de ce au venit, mulți dintre ei au răspuns că doresc să aprofundeze informațiile deja deținute în domeniul matematicii, iar unul dintre băieți a declarat că vrea să se pregătească pentru olimpiada de anul viitor. Tot atunci au fost descoperite și alte talente ale olimpicilor, câțiva dintre ei erau olimpici și la chimie sau fizică, o elevă practica înotul de performanță, iar una dintre ele avea o voce foarte frumoasă, drept pentru care profesorul Marius Șandru a și rugat-o să interpreteze un refren la microfon, refren care a uimit pe toți cei prezenți.

Prezentă la eveniment, președintele asociației „Salvați copiii!”, Măriuța Simionescu, a promis că va oferi la finalul taberei un premiu pentru elevii care se afirmă cel mai mult în aceste zile. La fel a procedat și președintele Casei Studenților, domnișoara Adela Berbentea, care le-a prezentat pe scurt elevilor cu ce se ocupă instituția pe care ea o conduce. În final, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, doamna Dacica Liliana a precizat că și ea va oferi două premii în urma concursurilor de sport ce dorește să le organizeze pe parcusul acestei tabere: „Ne bucurăm că tinerii noștri doresc să îndeletnicească aptitudini atât în domeniul matematicii cât și în domeniul sportului pentru că nu putem să avem o minte sănătoasă fără un corp sănătos și copiii au înțeles lucrul acesta.”

Urmează șase zile de aventuri atât în lumea matematicii, cât și în lumea distracției, pentru că tabăra este de matematică și nu numai. Cei care au mai fost la alte ediții din anii precedenți, susțin că atmosfera este extraordinară. Nici nu se poate altfel când au o locație ca Râul Alb.