Nota maximă aduce răsplată pe măsură! Stimulente financiare pentru elevii care au finalizat examenele naționale din acest an cu media generală zece

A fi un elev de nota zece presupune mai mult decât a fi inteligent și, de regulă, „ingredientul” obligatoriu pentru a obține nota maximă îl reprezintă munca și conștiinciozitatea. Deoarece rezultatele spectaculoase vin „la pachet” cu trudă și dedicare, elevii eminenți vor fi răsplătiți și financiar! Care vor fi sumele?

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va acorda bani pentru aproape 700 de elevi care au reușit performanța deloc ușoară de a obține nota zece la examenul de Evaluare Națională, respectiv la Bacalaureat.

Cei 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a  și cei 235 de liceeni care au obținut media zece la examenul național de Bacalaureat (inclusiv în sesiunea specială și la Bacalaureatul bilingv) vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern de marți, 27 august, fiecare elev cu media 10 la Evaluarea Națională va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală zece la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.

Susținerea copiilor și a tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care prevede, în Capitolul Politici în domeniul educației, măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit.