„ALDE trebuie să iasă din instituțiile publice și deconcentrate!”

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță nu-și face mari probleme legate de ieșirea PSD de la guvernare după ruperea alianței cu ALDE și asta pentru că social-democrații au discuții avansate cu mai mulți parlamentari de la alte formațiuni politice.

„Ca om, cetățean sau membru al Partidului Social Democrat, eu aș fi ieșit de la guvernare. Poate ar fi fost interesant de văzut ce s-ar întâmpla în șase luni cu o guvernare ALDE, Pro România, PNL și cine mai e prin Parlament ca să simtă cetățenii exact declarațiile făcute de liderii PNL: tăieri de salarii, de pensii, închiderea PNDL și așa mai departe. Ca om politic, ca senator, mă gândesc că e important pentru noi să menținem acest program de guvernare și să nu lăsăm ca toate aceste tăieri sau ca toate lucrurile bune pe care noi le-am făcut în decursul celor trei ani de zile să se distrugă. Sper să avem susținerea în Parlament pentru a continua această guvernare. Sper ca prin sprijinul pe care îl vom avea în Parlament prin discuții, prin negocieri cu parlamentari pe proiecte, pe puncte separate, să menținem această guvernare”, a declarat Ionuț Chisăliță.

Parlamentarul cărășean mai spune totodată că, așa cum Pro România sau ALDE mizează pe sprijinul unor social-democrați, așa mizează și PSD pe sprijinul unor deputați și semnatori de altă culoare politică. „Sunt curios să văd cum liderii sau senatorii și deputații ALDE vor veni să spună că a fost o guvernare rea, când ei au fost în această guvernare! O mai mare iprocrizie nu poate exista! Eu mizez pe înțelepciunea unor parlamentari ALDE care au sprijinit această guvernare și au sprijinit toate aceste măsuri bune pe care noi le-am luat și care, să recunoștem, se simt în buzunarele cetățenilor. Nici o guvernare nu e perfectă, orice guvernare e perfectibilă, însă cred că trebuie să menținem această guvernare”, a comentat senatorul social-democrat.

Chisăliță e convins că în PSD vor exista dezertări în perioada imediat următoare, dar nu anticipează plecări în masă. „Nu cred că vor pleca foarte mulți parlamentari către zona de opoziție, spune senatorul Chisăliță, doar cei care din punctul meu de vedere sunt oportuniști. Sunt suficienți parlamentari PSD care să înțeleagă necesitatea ca Partidul Social Democrat să rămână la guvernare. Noi am suferit la capitolul comunicare. Din păcate, unii lideri ai partidului, cei care au ieșit pe mass-media, au intrat în acel joc al opoziției de a duce discuțiile exact în altă parte decât ar fi trebuit, iar noi nu am reușit să transmitem cetățenilor măsurile bune pe care le-am luat”.

Plecări vor fi și de la șefia câtorva instituții din Caraș-Severin. Ieșirea ALDE de la guvernare atrage automat schimbări. „De când fac eu politică e așa: în momentul în care vine un partid la guvernare, acel partid trebuie să vină cu oamenii lui profesioniști. Dacă ALDE a decis să plece de la guvernare, nu poate fi și în cal, și în căruță. A ieșit de la guvernare, atunci trevuie să iasă și din instituțile publice sau din deconcetratele pe care, conform protocolului între PSD și ALDE în momentul intrării la guvernare, le-a deținut. Au plecat de la guvernare, trebuie să plece și oamenii respectivi!”, a mai declarat senatorul PSD.