Noi spații verzi, iluminat LED și o terasă circulară, noi amenajări la Palatul Administrativ

palatul administrativ de sus

Se fac noi amenajări la Palatul Administrativ din Timișoara. Consiliul Județean Timiș vrea să amenajaze spațiul din preajma instituției, la 2 ani de când fațadele au fost reabilitate.

În perimetrul Palatului Administrativ, se vor reface trotuarele, spațiile verzi, iluminatul va fi unul economic, cu becuri LED, se vor retrasa unele accese și se va amenaja o terasă circulară.

page

Lucrările vin la 2 ani de când întreaga clădire a primit o față nouă. Acum, autoritățile vor să integreze noua clădire într-un peisaj urban adecvat. Se caută o firmă care să realizeze toate acestea.

„Examinarea în detaliu a exterioarelor clădirii Paatului Administrativ și a amenajărilor peisagistice a relevat un aspect învechit, lipsit de cordialitate, uzat fizic și moral. Elementele constitutive care necesită dezafectare și înlocuire sunt: trotuare perimetrale de protecție a clădirii, jardiniere de mozaic, zonă verde, plantații, gard viu, împrejmuire joasă cu soclu de beton mozaical și gărdulețe metalice de protecție a zonei verzi. Accesul pietonal de pe bulevard spre poarta B și Sala Multifuncțională este impropriu, în lipsa unui trotuar pe latura clădirii dinspre Piața Eftimie Murgu”, aflăm din documentație.

Se pun la bătaie 2 milioane de lei, fonduri bugetare, iar firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 12 decembrie.

Între anii 2018 și 2020, CJ Timiș a cheltuit 7,8 milioane de lei pentru refacerea fațadei. Aceste lucrări au dus la estomparea discrepanțelor dintre corpul vechi, construit în 1940, și cel nou, ridicat în 2010.