Claudiu Buciu intră „absolut” în noua cursă pentru Primăria Lugoj

claudiu buciu

Cu sau fără susținerea Partidului Național Liberal, Claudiu Buciu este determinat să mai candideze încă o dată la Primăria Lugoj. La începutul lunii octombrie, Claudiu Buciu și-a pierdut mandatul câștigat la alegerile din 2020, printr-o decizie definită a instanței, după ce prefectul de Timiș i-a încetat mandatul la începutul verii.

Motivul pentru care Claudiu Buciu și-a pierdut mandatul de primar este legat de schimbarea domiciliului în timpul exercitării funcției. 

„Absolut. Absolut (n.r, voi candida). Am muncit foarte mult aici alături de echipa pe care o avem. Acum 6 ani am devenit cu toții conștienți, să zic așa, că lucrurile nu merg bine în Lugoj, am încercat să adun niște oameni în jurul meu, nu aș fi dorit să candidez, am căutat un candidat, nu l-am găsit. (…) Am candidat independent, după aceea am revenit în PNL și avem o echipă foarte bună, cu actualul viceprimar, consilierii ok și putem construi ceva cu adevărat sănătos și n-o să renunțăm. Dacă renunțăm acum, este reversibil ce am muncit până acum. Și Lugojul s-ar putea să ajungă în aceeași situație în care a fost. Nu ne permitem asta. Deci o să candidez 100%. Dacă PNL va dori alt candidat decât mine, o să candidez independent.”, a declarat Claudiu Buciu pentru expressdebanat.ro.

După încetarea mandatului de primar, Claudiu Buciu a devenit consilierul personal al primarului interimar, viceprimarul orașului. Deocamdată, pentru Primăria Lugoj și-a mai anunțat candidatura doar Călin Dobra, de la PSD.

În județ, alte trei localități sunt acum fără primar. Este vorba despre comuna Giroc, unde primarul Ionel Toma a decedat, dar și de Checea și Mănăștur, unde primarii au rămas fără mandat din cauza unor incompatibilități stabilite de inspectorii de integritate.