Noi şi noi cazuri de rujeolă în Caraş-Severin!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Rujeola revine în județ după ce numărul îmbolnăvirilor scăzuse. Premierul Tudose este și el speriat de faptul că, în întreaga țară, peste 180.000 de copii încă nu au făcut vaccinul ROR și îi cere ministrului Sănătății soluții-fulger.

Devansat de Timiș de pe primul loc la numărul îmbolnăvirilor, județul Caraș-Severin a reușit să înregistreze și un trend descendent în ultimele săptămâni la numărul de cazuri noi, părând că rujeola a intrat în regres. Din păcate, datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că săptămâna aceasta, numărul de cazuri noi a început din nou să crească, ajungând la 1109 în Caraș-Severin și la peste 8.000 în toată țara. 370 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, cazuri confirmate cu rujeolă în România, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Premierul Mihai Tudose i-a dat, joi, termen de o săptămână ministrului Sănătății să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informați despre importanța vaccinării copiilor, solicitarea venind în contextul în care în momentul de față există 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă.

„Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 nevaccinați la poliomielită. Așa e?”, a fost întrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la începutul ședinței de Guvern de joi. Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o săptămână lui Bodog să vină cu un plan de informare a populației.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Săptămâna viitoare să stabiliți un procedeu prin care să înțeleagă românii că trebuie să fie vaccinați copiii. Vaccinuri avem, dar nu reușim să ajungem la destinatar”, a transmis premierul.

Ministrul Florian Bodog a declarat că a avut mai multe discuții cu reprezentanții Organizației Modiale a Sănătății și că există și un plan de acțiuni care va fi pus în câteva zile în aplicare.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/