Două societăți de asigurări, amendate pentru nereguli în ofertele RCA

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea a două societăți de asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorilor acestor societăți.

Consiliul ASF a aprobat, între altele, și rezultatele controalelor inopinate desfășurate la societățile Asirom, Groupama, Generali și Uniqa Asigurări. „În urma verificărilor, a fost decisă sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a directorului general al societăţii Groupama şi a preşedintelui directoratului societăţii Uniqua Asigurări”, precizează ASF.

În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate.

În luna iunie, ASF a demarat o serie de controale la mai multe societăți de asigurări susceptibile că nu acordau polițe RCA cu valabilitate de o lună, iar ulterior societățile respective au replicat că acordă astfel de polițe.

promovare banner maxagro

Asirom, spre exemplu, a transmis că de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, a încheiat 82.638 poliţe RCA cu durată de o lună.

Şi Groupama a respins acuzaţiile ASF, afirmând că a vândut 452 de poliţe cu o durată de o lună de la finalul anului trecut.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/