Noi săli de clasă pentru o școală din Timișoara, cu bani europeni

Investiție importantă la o unitate de învățământ din Timișoara. Este vorba de Școala Gimnazială Nr. 13, care va beneficia de șapte noi săli de clasă, precum și de o sală de sport modernă. Acestea vor fi realizate cu bani europeni, în cadrul unui proiect în valoare de 700.000 euro.

Școala Gimnazială Nr. 13, aflată în zona Șagului din Timișoara, va beneficia de noi spații moderne de învățare pentru elevi. Primăria Timișoara a reușit să acceseze fonduri europene în valoare de 700.000 euro, bani cu care va fi realizat un nou corp de clădire pentru unitatea de învățământ situată pe str. Musicescu, nr. 14.

Primăria Timișoara a lansat, recent, și licitația publică în vederea desemnării unui constructor. Astfel, o singură firmă s-a arătat interesată să realizeze lucrările, iar oferta depusă se află în evaluare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Din punct de vedere funcțional, clădirea nouă va fi împărțită într-o zonă cu spații de învățământ și o zonă cu sală de sport și spații adiacente acesteia. Parter: trei săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, o sală de sport cu suprafața de 164 mp, o centrală pentru detecție incendiu. Etaj: tribună, hol, patru săli de clasă, grupuri sanitare. În total, vor fi șapte noi săli de clasă”, au transmis reprezentanții instituției.

De noua investiție de la Școala Gimnazială Nr. 13 vor beneficia 613 elevi. Proiectul este finanțat cu bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de 3,2 milioane lei, cu TVA inclus.

banner 970 x 250