Noi proiecte legislative iniţiate de senatorul Ionuţ Chisăliţă

Săptămâna viitoare va începe o nouă sesiune parlamentară. Express de Banat a aflat ce proiecte de acte normative are în pregătire parlamentarul cărăşean care a iniţiat, de la sfârşitul anului 2016 până acum, cele mai multe proiecte de lege.

Senatorii și deputații au fost convocați luni, 3 septembrie, începând cu ora 16, într-o nouă sesiune ordinară, a doua din acest an. La finalul acesteia, parlamentarii se vor afla la jumătatea mandatului început în 2016.

Dintre cei 7 parlamentari de Caraş-Severin, cele mai multe iniţiative legislative în acest mandat a avut senatorul PSD Narcis Ionuţ Chisăliţă: 54, din care 17 au parcurs întreg procesul parlamentar şi au fost promulgate de preşedintele României.

CITEŞTE ŞI: Proiect de lege iniţiat de senatorul Chisăliţă, votat cu 247 de voturi „pentru“ şi nici unul „contra“!

L-am întrebat pe senatorul Chisăliţă dacă are pregătite proiecte şi pentru noua sesiune parlamentară, respectiv la ce iniţiative legislative să ne aşteptăm din partea sa.

„Sunt câteva proiecte pe care le am învedere. În primul rând, am în vedere un proiect pe care l-am promis în campania electorală, și anume modificarea Legii locuinței și a Legii privind ANL-ul, în sensul de a facilita accesul mai ușor la o locuință familiilor tinere care au în componență o persoană cu dizabilităţi. De asemenea, am în vedere câteva amendamente ce țin de modificarea unor legi din domeniul comercial.

Un punct extrem de important în sesiunea care începe în septembrie îl reprezintă proiectul de lege trecut de Camera Deputaților și care va intra în dezbaterea comisiilor chiar de marți – modificarea Legii 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, un proiect extrem de important, pentru că pe baza acestei legi va funcționa Consiliul Național al Dizabilităţii din România. Sigur că în activitatea parlamentară apare necesitatea, izvorâtă din realitatea de zi cu zi, de modificare a unor legi, modificări în interesul cetățenilor, ceea ce va duce și la alte propuneri legislative“, ne-a declarat senatorul Ionuţ Chisăliţă, cel care în acest mandat de parlamentar a avut şi 13 declaraţii politice, 22 de luări de cuvânt în plen şi a formulat 12 întrebări şi interpelări adresate miniştrilor şi şefilor de agenţii guvernamentale.