Noi focare de pestă porcină la porci domestici și mistreți, în Timiș

untitled design set 970x90 px

Autoritățile au impus din nou restricții în jurul unei localități din Timiș în care a fost depistată pesta porcină africană în mai multe gospodării, dar și pe fondul de vânătoare Surduc. 

În trei gospodării din localitatea Teremia Mare, medicii veterinari au confirmat existența pestei porcine la animale domestice.

„Avem două focare primare de pestă porcină africană în localitatea Teremia Mare și un focar secundar. Și încă un focar de pestă porcină africană, al 12-lea, pe Fondul de vânătoare 29 Surduc. Sunt multe focare, în zona fondurilor de vânătoare sunt generate de vânătorile din ultima perioadă și a migrațiilor naturale. La Surduc, proba pozitivă provine de la un porc mistreț vânat, deci nu a fost găsit mort.”, a declarat directorul DSVSA Timiș, Flavius Nicoară.

publicitate ziar expresb 1000x100

În ceea ce privește situația de la Teremia Mare, ancheta este încă în curs. Informațiile preliminare indică însă faptul că acolo au fost sacrificate animale de sărbători, fără ca medicii veterinari să fie anunțați. Oamenii au fost amendați cu 1.200 de lei, potrivit lui Nicoară.

Autoritățile au stabilit zona de protecție pe o rază de 3 km și zona de supraveghere care include și zona de protecție, pe o rază de 10 km de la focarele de boală. Zona de protecție cuprinde localitățile Teremia Mare și Teremia Mică, iar zona de supraveghere cuprinde, din județul Timiș, localitățile Nerău, Vizejdia, Comloșu Mare și Lunga, dar și Mokrin, Nakovo și Kikinda din Republica Serbia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/