Noi echipamente de intervenție pentru pompierii militari din Timiș

Două autospeciale cu capacitate de 7.000 de litri și șapte bărci de salvare au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” Timiș. Noile echipamente au fost prezentate și testate vineri, în cadrul unui eveniment public.

Achizițiile au fost făcute cu sprijin din partea Consiliului Județean Timiș. Este vorba despre două autospeciale de intervenție cu capacitatea de 7.000 litri pentru stingerea incendiilor, dotate cu tunuri de apă și spumă, cu posibilitatea de conectare la sistemul de apă potabilă. Cele șapte bărci pneumatice revin câte una la fiecare subunitate și sunt menite să ajute în cazurile de salvare pe timp de iarnă pe lacurile și râurile înghețate. Bărcile pot susține până la 850 kilograme și sunt din PVC și polistiren. Echipamentele au fost prezentate și testate în cadrul evenimentului.

Aveți sprijinul nostru pentru prezența fermă în județul Timiș și să dați în continuare dovadă de seriozitate față de cetățeni, ca până acum”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, prezent la eveniment.