Noi detalii despre uriașa zonă de agrement care va fi realizată la marginea Timișoarei

zona agrement1

Primarul Dominic Fritz a oferit detalii despre viitoarea zonă de agrement care va fi realizată la marginea Timișoarei, pe o suprafață de 70 de hectare. Astfel, edilul susține că vor fi create mai multe posibilități de petrecere a timpului liber, iar aici vor putea fi găzduite concerte și festivaluri de mari dimensiuni.

Primăria Timișoara a cerut sprijinul cetățenilor în vederea completării unui chestionar despre modul în care și-ar dori să arate zona de agrement care urmează să fie realizată în partea de nord a orașului. Primarul Dominic Fritz anunță că timișorenii s-au arătat interesați de acest subiect, astfel că peste 1.000 de persoane au trimis deja răspunsurile lor. Chestionarul rămâne deschis până la data de 9 ianuarie.

Este primul proiect pe care îl construim de la zero, împreună cu timișorenii. De la idee, până la inaugurare. De aceea am lansat această colectare publică de opinii și date, înainte de a începe să pregătim documentația tehnică. Toate răspunsurile primite vor fi centralizate, analizate și apoi integrate în documentația pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de amenajare a zonei. Pregătim proiectul pentru a obține fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a detaliat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei anunță că zona de agrement va fi realizată pe o suprafață de 70 de hectare, între bariera verde a orașului de pe str. Ovidiu Balea și aeroportul Cioca, pe un teren deținut de municipalitate.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Este un spațiu insuficient folosit astăzi, pe care vrem să îl deschidem oamenilor, într-un parc de agrement cu mai multe posibilități de petrecere a timpului liber și unde să ne bucurăm de natură și de biodiversitatea zonei. Vrem să regenerăm zonele verzi-albastre reprezentate de fostele canale de desecare și să conectăm această zonă de agrement, prin alei pietonale și piste de biciclete cu zonele de locuințe din oraș. Să amenajăm zone de practicare a sporturilor în aer liber, de către publicul larg, cu trasee amenajate pentru diferite sporturi. Să plantăm zone de împădurire de agrement. Să putem găzdui aici evenimente de mari dimensiuni, de exemplu, concerte sau festivaluri”, a explicat Dominic Fritz.

Chestionarul despre viitoarea zonă de agrement din Timișoara poate fi completat AICI!

tmc 640