Noaptea sancţiunilor, a permiselor de conducere reţinute, dar şi a certificatelor de înmatriculare retrase

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei, cinci permise de conducere reținute și alte șase certificate de înmatriculare retrase reprezintă rezultatul unei singure nopți de control efectuate de polițiștii din Caransebeș.

Noaptea trecută, organele abilitate din cadrul Poliției municipiului Caransebeș și din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș au acționat pe raza municipiului și a localităților învecinate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a delictelor la regimul silvic.

Pe lângă cele 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 de lei și retragerea a cinci permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au trecut și la aplicarea sancțiunilor contravenționale pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru nerespectarea legislației în domeniul silvic, fiind ridicați în vederea confiscării 2 metri cubi lemn, transportați fără documente legale totul în valoare de 8.500 de lei. Totodată, au fost retrase şase certificate de înmatriculare.

Ca atare, în cadrul activității de control, polițiștii rutieri au întocmit 3 dosare de cercetare penală, două pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin organizează astfel de activități permanent, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului.