S-a stins Haralambie Cotarcea, fost senator PRM de Caraș-Severin

Haralambie Cotarcea s-a stins astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, la vârsta de 78 de ani. Fost consilier județean în Caraș-Severin, Haralambie Cotarcea a fost și senator în Parlamentul României din partea Partidului România Mare.

Născut în 1 februarie 1941 la Crivina, în județul Mehedinți, Haralambie Cotarcea a început școala profesională la 14 ani, în Reșița, odată cu transferarea secției școlii profesionale din Drobeta Turnu Severin la care se afla. În timpul liceului a lucrat la Uzinele din Reșița, pe platforma Combinatului Siderurgic. În anul 1970 a devenit secretar al Consiliului Județean al Sindicatelor Caraș-Severin. Zece ani mai târziu a fost promovat în activul Uniunii Generale a Sindicatelor din România, iar ulterior a absolvit Științe Economice la Academia „Ștefan Gheorghiu” din București.

În 1986 revine în Reșița, odată ce a fost ales președinte al Consiliului Județean al Sindicatelor Caraș-Severin, funcție pe care a ocupat-o până în 1992. Devine membru al Partidului România Mare în 1993, iar în 1996 este ales consilier județean PRM în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

La alegerile legislative de la sfârșitul anului 1996 a fost ales senator în legislatura 1996-2000 în județul Caraș-Severin ca parlamentar al PRM. În cadrul activității sale parlamentare, Haralambie Cotarcea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Cipru, Malaezia și Republica Iugoslavă Macedonia. De asemenea, Haralambie Cotarcea a fost membru în Comisia pentru buget, finanțe, activitatea bancară și piața de capital, precum și în comisia pentru privatizare și administrarea activelor statului.

În activitatea sa parlamentară s-a remarcat prin luările de cuvânt de la tribuna Senatului în probleme ce țineau de județul Caraș-Severin, dar și prin inițierea de demersuri oficiale în sprijinirea populației din fosta Iugoslavie, care se afla sub bombardamentul NATO. La sfârșitul anului 2000, Haralambie Cotarcea a intrat în PDL, unde a fost ales vicepreședinte al Organizației Județene Caraș-Severin. În perioada 2004-2012 a fost consilier județean PDL în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Haralambie Cotarcea s-a stins astăzi, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Reșița, după ce a suferit un atac vascular cerebral la începutul săptămânii.

Dumnezeu să îl odihnească!