Noaptea Muzeelor, sărbătorită în online la Reşiţa

Virusul COVID-19 reprezintă factorul care i-a determinat pe oameni să caute alternative, mai ales în ceea ce privește nevoia de cunoaștere, cultură, de învățare, tehnologia modernă fiind din acest punct de vedere soluția perfectă. Unul dintre evenimentele culturale care va adopta rețeta online-ului este Noaptea Muzeelor, lipsa participării fizice a publicului jucând un rol important în prevenirea răspândirii bolii, însă acest lucru nu-i va priva pe iubitorii de artă și frumos să ia partea la o astfel de acțiune.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional, care în 2020 bifează cea de-a XVI-a ediție.

Întrucât, anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa în data de 14 noiembrie, având în vedere contextul pandemic şi măsurile instituite la nivel local, acţiunile gândite de organizatori: Centrul Universitar UBB din Reşiţa, Muzeul Cineastului Amator, Clubul Rotary Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din Judeţul Caraş-Severin, pentru publicul din orașul reședință de judeţ, se vor desfăşura în mediul online.

Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, organizatorii vor prezenta pe paginile de social-media un material video pregătit special pentru acest eveniment. Materialul va conţine, într-un tur virtual, prezentarea pieselor din cadrul expoziţiei de „fuşăraie”, descrierea fotografiilor din cadrul expoziţiei de fotografie dedicate fotografului Hermann Heel, precum şi imagini de prezentare din cadrul Muzeului Cineastului Amator şi al Muzeului Jocurilor Video, găzduite de Centrul Universitar UBB din Reşiţa.

leader board 728 x 90 px