Noaptea muzeelor, la Caransebeș! Pentru pasionații de istorie și curiozități!

explo 1000x200

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş pregătește la sfârșitul săptămânii Noaptea Muzeelor, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa și al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment ajuns la cea de-a  XII – a ediţie, care se desfăşoară atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

„Anul acesta, sub egida Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, se va realiza un circuit expozițional care cuprinde un număr de trei expoziții. Vom arăta publicului Casa pădurarului de la Marga, ce se află în curtea muzeului, expoziția itinerantă Eros și sexualitate în Dacia Romană, care arată tendințele sculpturale în perioada romană și natura umană a zeităților din panteonul greco-roman, dar în același timp și reprezentarea idealului uman suprem, prin expresia nudității divine. Nu în ultimul rând vom prezenta expoziția Generalul Ioan Dragalina, cu documente și obiecte personale ale Eroului de la Jiu, născut în Caransebeș, care a luptat pentru unitatea națională a tuturor românilor. În fruntea Armatei I Române el a reușit să oprească ofensiva germano-austro-ungară în România. Totodată, expoziția marchează împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, războiul pentru realizarea României Mari”, ne-a precizat directorul muzeului din Caransebeș, Adrian Ardeț.

Rolul acestui circuit muzeal este de a face cunoscută istoria specifică Banatului de Munte din perioada Antichității până în prezent. Prin urmare, în intervalul orar: 18.00 (21 mai 2016) – 05.00 (22 mai 2016), cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan.

banner 970 x 250