Munții Țarcu, în sărbătoare. Drumeții, alergări, ateliere tematice și mâncare la ceaun, la sfârșitul săptămânii!

explo 1000x200

Mai multe ONG-uri s-au unit pentru a sărbători muntele, natura, drumeția și voia bună. Cu sloganul „Sărbătorește cu noi ziua Munților Țarcu!”, sâmbătă, 21 mai, vor avea loc, în paralel, mai multe acțiuni dedicate copiilor, dar și adulților care iubesc muntele.

Astfel, între orele 10.00 și 18.00 vor avea loc ateliere în natură pentru copii, la Poiana Mărului, în organizarea Asociației Altitudine, prin echipa Rangerilor Juniori. Pentru atleți va fi organizat un concurs de alergare „Muntele Mic vertical race”, organizat de Hoinarii, împreună cu Clubul Sportiv Tibiscus. De la acest eveniment nu lipsește drumeția organizată de renumitul alpinist Coco Galescu și Clubul Montan Caransebeș. Surprizele zilei vor fi plimbările cu caiacul, tiroliana, tirul cu arcul și baloanele uriașe.

„În Poiana Mărului așteptăm 200 de elevi care vor participa la ateliere pe grupe. Fiecare copil își va alege și va participa la patru ateliere din cele disponibile: să cunoaștem și să ne jucăm cu vântul și norii!; plimbare pe Traseul Tematic La Mesteceni din Poiana Mărului; să învățăm cum folosim echipamentul montan în excursii, să descoperim natura de lângă noi!; despre biodiversitate în Munții Țarcu. Le-am pregătit celor mici cățărare și apoi tiroliană cu Călin, la Tabere Conco, o plimbare cu caiacul pe lac – cu Alin, de la Nature Club, tir cu arcul, cu Ovidiu, campion național, și o plimbare cu bicicleta prin împrejurimi. Avem și un atelier de creativitate și confecționare de bijuterii reciclând aluminiul. Pentru prânz pregătim un ceaun cu bunătăți la ospitaliera pensiune Vilador, ne-a precizat Loredana Ștefănuț, coordonator de proiect.

Ziua Munților Țarcu este organizată în cadrul proiectului Ranger Junior în Situl Natura 2000 Munții Țarcu finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, pentru a promova valorile ariei naturale protejate. Acțiunea beneficiază de sprijinul partenerilor din proiect Vila SucuPensiunea Florina, Asociației Salvamont și  Asociației Câinii de Salvare Gugulania.

Evenimentul Ziua Munților Țarcu – 21 mai 2016,  inițiat și organizat de Asociația Altitudine, este inclus în calendarul internațional Europarc Day of Parks.

banner 970 x 250