Noapte de foc pentru pompierii din Timiș! Trei intervenții în doar câteva ore

Noapte grea pentru pompierii din județul Timiș. Trei incendii au izbucnit în Stamora Germană, Lenauheim și în Moșnița Nouă. Din fericire, nu au existat victime.

Primul incendiu a fost anunțat la ora 01.49. Pompierii din cadrul Stației de Pompieri Deta au fost solicitați să intervină la un incendiu în localitate Stamora Germană. La locul intervenției s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și 11 pompieri. De asemenea, în sprijin a fost solicitat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Moravița cu 5 voluntari. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperișul unui garaj (pe o suprafață de aproximativ 20 mp) și aproximativ 1 mp din acoperișul locuinței. Intervenția rapidă a pompierilor a dus la limitarea incendiului și salvarea locuinței. În urma cercetărilor la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului: scurt circuit electric – cablu electric defect.

La ora 3.23, pompierii din cadrul Stației de Pompieri Sânnicolau Mare au fost solicitați să stingă un incendiu la un autoturism, în localitatea Lenauheim. 4 pompieri cu o autospecială de stingere s-au deplasat de urgență la locul intervenției. În sprijinul lor au venit și 6 voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Lenauheim. La sosirea pompierilor, incendiul se manifest cu ardere generalizată la întregul autoturism, acesta fiind distrus în totalitate.

leader board 728 x 90 px

La scurt timp, în jurul orei 5.55, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu în localitatea Moșnița Nouă. La locul incendiului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime, un echipaj SMURD și 17 pompieri. Din primele informații primite de la apelant, s-a transmis că incendiul se manifestă la o casă. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta la un garaj și la camera tehnică a locuinței. În urma incendiului au ars elementele combustibile din garaj și din camera tehnică. 3 persoane (doi adulți și un minor) s-au autoevacuat din locuință până la sosirea echipajelor de intervenție. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului: suprasolicitarea instalației electrice.